Catalunya Diari

La Fiscalia arxiva la denúncia per la mort de l'óssa Auberta

La Fiscalia arxiva la denúncia per la mort de l'óssa Auberta| EP - Fotografia: Conselh Generau d'Aran (Arxiu)

La Fiscalia de Lleida ha arxivat la denúncia presentada per l'entitat ecologista Ipcena contra el Conselh Generau d'Aran i la Conselleria d'Agricultura per la mort de l'óssa trobada al poble de Auberta a l'abril i trobada morta al novembre.

Segons ha informat aquest dijous el Conselh Generau d'Aran, la Fiscalia ha acordat arxivar la denúncia del grup ecologista a l'entendre que no hi ha mal ni comissió de cap delicte en la intervenció del procés d'implantació de l'emissor de l'animal.

L'actuació d'implantació de l'emissor intraperitoneal --dins del abdomen-- va respondre a una decisió dels tècnics experts del grup de treball de conservació de l'ós bru als Pirineus, segons va explicar al seu dia la Conselleria d'Agricultura.

La causa de la mort va ser un traumatisme accidental a la zona del ventre de l'animal, que tenia una hèrnia incisional que li va ocasionar una hemorràgia.

Quan l'óssa va ser trobada morta, el Conselh Generau d'Aran estava tramitant alliberar-la al Pirineu francès.

L'animal havia estat localitzat una matinada d'abril a Aubert per un veí que la va trobar rascant amb les seves urpes a la porta de casa seva. El Conselh Generau d'Aran va intentar localitzar la mare alliberant en diverses ocasions a la cria de cadell d'ós en llocs al voltant de la zona on va ser trobada, però tots els intents van ser infructuosos i van acabar amb el retorn de la cria en qüestió d'hores a llocs amb humans. Finalment, per garantir el seu aïllament de les persones, a finals d'abril el Conselh Generau d'Aran va traslladar l'óssa a un tancat al bosc, en el qual mesos després va ser trobada morta.


Comentaris

envia el comentari