Catalunya Diari

La fiscalia conclou que l'assalt a una botiga de marihuana de Tàrrega el va planejar l'exdona del propietari

La fiscalia conclou que l'assalt a una botiga de marihuana de TÃ rrega el va planejar l'exdona del propietari| ACN - Fotografia: EP

L'Audiència de Lleida ha acollit aquest dijous la segona i última sessió del judici a cinc persones implicades en un doble assalt a una parella a Tàrrega i Agramunt, el 2013. Han declarat més d'una desena de Mossos encarregats de la investigació i que han apuntat els acusats com els presumptes autors dels robatoris, perquè les víctimes els van reconèixer i perquè els seus mòbils els situaven als llocs del fets en el moment en què van succeir, entre d'altres.

Segons la fiscalia, ha quedat demostrat que el 28 d'agost de 2013 uns desconeguts van entrar amb una pistola i fent-se passar per policies a la botiga de llavors de marihuana 'Punta Verde' de Tàrrega i, després de lligar de mans i peus i emmordassar el propietari, es van endur 2.500 euros i les joies que duia. Després, els assaltants es van desplaçar a Agramunt, a casa del jove i la seva parella, van amenaçar la noia i li van robar una caixa forta i el cotxe, un Audi TT. El ministeri públic insisteix que "és evident" que l'exdona del propietari va proposar al seu company sentimental de llavors, la comissió dels fets i que aquest va contactar amb les persones que els podien dur a terme; quatre homes, un dels quals està pendent de ser jutjat perquè no s'ha presentat al judici.

Segons el ministeri públic, l'exdona del propietari de la botiga, Georgina S. H., de 32 anys i veïna de Preixens, era l'única que podia indicar als assaltants on era la casa, on eren els diners i els horaris de la parella i a més "tenia un motiu" ja que considerava que la seva exparella tenia un alt nivell de vida mentre ella passava penúries econòmiques. "Els assaltants van anar directament a l'habitació de la parella, on estava la caixa forta, i després al garatge", ha destacat. Segons la fiscalia, l'exdona de la víctima sospitava que el propietari del local tenia més diners que els que havia declarat al procediment de divorci. Volia venjar-se perquè tenien una mala relació i perquè no li pagava la pensió d'aliments per les seves filles ordenada pel jutge, tot i el nivell de vida que ell portava.

La fiscalia manté la petició de tretze anys de presó pels tres assaltants jutjats per un delicte d'usurpació de funcions públiques en concurs amb un delicte de robatori amb intimidació pel robatori a la botiga (quatre anys); un altre en un concurs amb un delicte de robatori en casa habitada (quatre anys) i un delicte de detenció il·legal (cinc anys) per immobilitzar el propietari de la botiga i deixar-lo tancat al lavabo del local. Manté també la petició de quatre anys de presó per l'exdona de la víctima i rebaixa la petició de pena de sis a quatre anys de presó pel company sentimental de la dona, que va reconèixer en la primera jornada del judici que li va "comentar" a un dels assaltants la possibilitat de robar a la botiga de marihuana, perquè estava passant una situació econòmica difícil. L'advocat d'aquest acusat, ha demanat que es tingui en compte que el seu client, Javier M. G., de 44 anys i veí de Canet de Mar, ha reparat en part el dany ja que ha abonat uns diners en concepte d'indemnització a la víctima i que, tenint en compte que no té antecedents, sol·licita que se li suspengui la pena que se li pugui acabar imposant.

L'advocat de l'exdona demana per la seva clienta l'absolució perquè insisteix que ella no va tenir res a veure en els robatoris i que tampoc sabia que es durien a terme. També demanen l'absolució per un dels presumptes assaltants, N. N., que ha negat els fets, tot i que, tal com ha recordat la fiscalia, va fer moltes trucades telefòniques a dos dels acusats el dia abans del fets i cap el dia dels robatoris. Per un altre dels presumptes assaltants, Aitor M. P., el seu advocat demana l'absolució o subsidiàriament que es tingui en compte els atenuants de drogoaddicció i reparació del dany, ja que ha abonat 2.000 euros en concepte d'indemnització. Per Francisco J. P. M., que també ha abonat 3.000 euros i que va reconèixer haver participat en el robatori de la botiga, el seu advocat insisteix que no va tenir res a veure amb el robatori a la casa d'Agramunt i demana que no se'l condemni per tant per aquests fets.

La parella víctima dels robatoris va reconèixer dimecres i va assenyalar durant la seva declaració els assaltants, que seien just darrere seu, com a autors materials dels robatoris i van explicar que van sospitar d'immediat de l'exparella d'ell com la instigadora de l'assalt, "perquè era l'única persona que em feia la vida impossible", va dir el denunciant

Hi ha un acusat, O. B. H., de 29 anys i veí de Mataró, que no s'ha presentat al judici perquè, segons ha fet saber, havia d'agafar un avió des de Sofia (Bulgària) per acudir al judici, però havia perdut el DNI i no havia pogut embarcar. La sala, tot i la petició d'algunes defenses de suspendre la vista per aquest fet, va decidir dimecres seguir endavant amb el judici als cinc acusats que sí que s'havien presentat i jutjar el que falta més endavant. El judici als altres cinc ha quedat aquest dijous vist per sentència.


Comentaris

envia el comentari