Catalunya Diari

La Fiscalia investiga si hi ha un cas de prevaricació en la concessió del tercer grau a Ausàs

La Fiscalia investiga si hi ha un cas de prevaricació en la concessió del tercer grau a Ausà s| ACN - Fotografia: EP

La Fiscalia investiga si la concessió del tercer grau a l'exconseller de Governació Jordi Ausàs va ser un cas de prevaricació. L'exconseller va ingressar a la presó el 25 de juny però només tres mesos després, el 25 de setembre, la Direcció General de Presons va concedir-li el tercer grau –que li permetia dormir a casa de divendres a diumenge- en contra de l'opinió del fiscal i del criteri de tractament de la presó de Ponent.

Ausàs va ser condemnat per l'Audiència de Lleida el 19 de juny de 2014 a quatre anys de presó i una multa de 195.000 euros pels delictes de contraban de tabac i de pertinença a un grup criminal, una pena que va ratificar el Tribunal Suprem el 21 de maig de l'any passat.

La Fiscalia de Lleida va recórrer aquesta decisió atenent que l'equip d'observació del centre penitenciari va plantejar només el segon grau per majoria, el 22 de juliol de 2015. Consideraven que el penat "necessitava una interiorització major de la seva responsabilitat, consciència del delicte fiscal, acceptació de la seva integració en un grup organitzat i ser conscient de la transcendència dels fets sent un al càrrec de l'administració".

Finalment, aquest dilluns l'Audiència de Lleida va desestimar el recurs presentat per la defensa de l'exconseller Jordi Ausàs contra la revocació del tercer grau, que va considerar "prematur" i "improcedent", i no podrà gaudir de permisos fins almenys el 26 de juny d'aquest any.Comentaris

envia el comentari