Catalunya Diari

La fiscalia investiga si l'alcalde de Borges ha delinquit venent gasoil de la seva empresa al Consistori

La fiscalia investiga si l'alcalde de Borges ha delinquit venent gasoil de la seva empresa al Consistori| Text i fotos: ACN

 

La fiscalia de Lleida està investigant si l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha comès algun delicte de prevaricació i malversació de fons públics, després de rebre una denúncia en què es feia constar que la seva empresa, Carburants Mir, va vendre gasoil des del 2003 al 2014 al Consistori. 

Mir va ser durant aquells anys regidor i alcalde i per tant, segons el denunciant, amb aquestes vendes de subministrament, per un valor total d'uns 200.000 euros, s'estaria vulnerant de la normativa d'incompatibilitats. Mir ha dit aquest dilluns que no ha incorregut en cap "irregularitat" i ha negat qualsevol voluntat "d'aprofitament" personal en el servei que la seva empresa de carburants porta oferint a l'Ajuntament de les Borges Blanques. Enric Mir ha defensat l'"honestedat" en la gestió per part de l'actual equip de govern de CiU i ha deixat clar que es tracta "bàsicament d'un servei al municipi –així com a altres propers- i molts cops motivat pel caràcter d'urgència i davant la manca d'alternativa a nivell d'entorn". A més, "molts cops ho havíem de fer fora d'horaris i en caps de setmana", ha remarcat.
 
L'alcalde borgenc ha explicat que el tema ja va sorgir durant la campanya electoral de les darreres municipals però "en cap moment ens podíem pensar que això tindria cap rellevància a nivell de denúncia ". Segons Mir, "la llei preveu que quan no hi ha una altra alternativa a nivell de serveis amb l'àmbit de la proximitat doncs està justificat que empreses relacionades amb els mateixos regidors i consistoris puguin fer aquest servei de cara al poble". En aquest sentit, l'alcalde de les Borges Blanques ha assegurat que "sempre s'ha fet, i no només l'actual equip de govern sinó els anteriors, també han servit des de les seves empreses particulars al consistori".
 
Mir veu "un component de revengisme polític" de l'oposició municipal amb la denúncia però, de moment, no es planteja donar explicacions públiques com li demanen ERC i la CUP de les Borges Blanques. Tot i això, expressa la seva voluntat i la de l'equip de govern de col·laborar amb la justícia, facilitant a la fiscalia tota la documentació i factures que els siguin requerides. "Sempre hem apostat per la transparència i pel servei amb el caràcter d'honestedat cap al poble i no canviarem de línia d'actuació, i l'oposició sabrà per ella mateixa en quina part està involucrada en aquest tema de la denúncia", ha afirmat. Finalment, Enric Mir ha volgut agrair el suport que està rebent aquests dies per part dels veïns de la població.


Comentaris

envia el comentari