Catalunya Diari

La gastronomia i els vins de Lleida es promocionen a Madrid

La gastronomia i els vins de Lleida es promocionen a Madrid| Redacció - Fotografia: Ruta del Vi

 L’activitat pretén posar de manifest, d’una banda, la forta aliança entre el sector turístic i l’agroalimentari i donar a conèixer, de l’altra, els cellers de la Ruta del Vi-Costers del Segre i diversos productes gastronòmics de qualitat i proximitat de les Terres de Lleida. El regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, ha fet referència al Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana, una iniciativa que consolida l’aliança entre el sector agroalimentari i el turístic i situa la gastronomia lleidatana al més alt nivell, prioritzant els productes de la terra i de temporada i fomentant la cuina saludable. En aquest sentit, el responsable de Turisme de Lleida ha remarcat que aquesta iniciativa és fonamental per millorar la comercialització dels productes turístics i gastronòmics lleidatans, un dels objectius principals de Turisme de Lleida.

 


L’oferta gastronòmica proposada s’obrirà amb uns aperitius amb timbal d'escalivada i mousse d’anxova; steak tàrtar de Carn Sargaire; i arròs cremós amb bolets i formatge. Com a plats principals: bacallà amb pera DO Lleida i allioli; i costella de vedella Carn Sargaire amb samfaina de Fruites Blanch. Com a postres, el menú es completa amb un maridatge de formatges i melmelades d’hortalisses Fruites Blanch i pera DO Lleida amb vi.


 


Els vins que maridaran cadascuna d’aquestes petites degustacions seran dels cellers Castell del Remei, Cercavins, Costers del Sió, Lagravera, Raimat, Tomàs Cusiné i Sauvella; procedents de cadascuna de les set subzones de la DO Costers del Segre: Urgell, Valls del Riu Corb, Artesa de Segre, Segrià, Raimat, Garrigues i Pallars.Comentaris

envia el comentari