Catalunya Diari

La Generalitat activa el pla per inundacions davant de la previsió de pluges i desglaç

La Generalitat activa el pla per inundacions davant de la previsió de pluges i desglaç| EP - Fotografia: Arxiu

 Segons ha informat Protecció Civil, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges intenses, excepte al quadrant nord-oest de Catalunya, que poden superar els 20 litres per metre quadrat en 20 minuts, i que aniran acompanyades de tempesta i calamarsa.
 
A més, a les comarques del nord de Catalunya pot haver-hi acumulacions d'aigua superiors als 100 litres per metre quadrat en 24 hores, i això, combinat amb les temperatures elevades que comportaran desglaç, pot augmentar els cabals dels rius de la Val d'Aran i la conca alta del Pallars Sobirà (Lleida).
 
Per aquesta raó, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) s'ha posat en contacte amb els municipis i els consells comarcals de la Val d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, perquè incrementin la vigilància davant de possibles afectacions per aquest augment de cabals.
 
Protecció Civil recomana molta precaució a la ciutadania a prop dels cursos dels rius i torrents, en les activitats de muntanya i a l'aire lliure si s'està en una zona on plou amb força, i en cas de tempesta, buscar refugi a zones elevades fins que amaini.


Comentaris

envia el comentari