Catalunya Diari

La Generalitat aprova una ampliació del crèdit a l'empresa que gestiona Boí Taüll

La Generalitat aprova una ampliació del crèdit a l'empresa que gestiona Boí Taüll| EP - Fotografia: Boí Taüll

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts en acord de govern l'ampliació del préstec a l'empresa Promocions Turístiques de la Vall, que gestiona l'estació de muntanya i esquí lleidatana Boí-Taüll, segons ha informat la Conselleria d'Empresa i Ocupació.

Aquesta operació permetrà encarar la temporada d'hivern amb suficiència econòmica i mantenir l'activitat a les instal·lacions, situades a la comarca de l'Alta Ribagorça, mentre es treballa per trobar una solució definitiva, ha explicat la Conselleria. L'ampliació del préstec té un import de 750.000 euros i se suma al préstec ja concedit per part de la Generalitat el passat mes de juliol, que tenia un import de 600.000. El nou préstec, com l'anterior, tindrà un tipus d'interès de mercat i es retornarà amb el 50% de la venda de forfets durant la temporada 2014/2015.

L'estació de Boí-Taüll és, segons Empresa i Ocupació, el principal actiu econòmic de l'Alta Ribagorça, i garantir la seva viabilitat repercutirà en el conjunt de l'economia de la zona com a element dinamitzador i de manteniment de llocs de treball.

L'aportació del préstec es formalitzarà a través d'Avançsa, òrgan dependent del Departament d'Empresa i Ocupació, que té com un dels seus objectius la participació en projectes de reconversió i reindustrialització d'empreses.

Després de conèixer la concessió de l'ampliació del crèdit, el comitè d'empresa de l'estació ha assegurat que manté la convocatòria de vaga indefinida i que només quedarà desconvocada quan l'empresa hagi ingressat les nòmines endarrerides. En aquest sentit, el president del comitè d'empresa, José Manuel Romero, ha afegit: "Nosaltres ja ens hem compromès a desconvocar l'aturada quan els diners estiguin en el compte dels treballadors, per això no desconvoquem encara i esperem a veure com respon l'empresa".


Comentaris

envia el comentari