Catalunya Diari

La Generalitat de Catalunya certifica la Vall de Boí com a Destinació de Turisme Familiar

La Generalitat de Catalunya certifica la Vall de Boí com a Destinació de Turisme Familiar| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

La Generalitat ha certificat aquest divendres la Vall de Boí com a Destinació de Turisme Familiar; convertint-se així en la quarta destinació de l’interior de Catalunya en aconseguir aquest segell que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), i se suma a Les Valls d’Àneu, Muntanyes de Prades i Berga.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit aquest divendres l’acte, acompanyat pel president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, José Antonio Troguet; pel delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; pel secretari d’empresa i competitivitat Pere Torres; pel director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; i pel director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau.
 
En el decurs de l’acte, l’alcalde de l’ajuntament de la Vall de Boí, Joan Perelada, ha rebut de mans del conseller Puig el diploma que acredita el municipi com a DTF. Així mateix, Puig i l'alcalde també han lliurat les plaques acreditatives als 34 establiments i empreses adherits al segell DTF: 18 allotjaments turístics (que representen el 20% de l’oferta total de la destinació); 11 restaurants, 2 empreses de turisme actiu i de natura; 1 oficina de turisme; i 2 centres d’interpretació.
 
El conseller ha “agraït” als assistents “l’esforç i el sacrifici  que fan per a tirar endavant el seu negoci”. Un esforç que permet “crear llocs de treball i riquesa” i “contribueix a fer un país de qualitat”. Per ell, el reconeixement que han rebut els petits empresaris de la Vall de Boí “reconeix el seu esforç i el compromís” ja que s’han hagut de sotmetre a “un procés exigent de seguiment i revisió”.
 
Atractius de la Vall de Boí
D’entre els nombrosos atractius de la Vall de Boí destaca el conjunt romànic declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, format per vuit esglésies i una ermita construïdes entre els segles XI i XII. Pel que fa a l’entorn natural, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb dues de les seves entrades naturals per la Vall de Boí, ofereix durant tot l’any tot un seguit d’activitats de turisme actiu i de natura, amb itineraris adaptats per a tots els gustos i nivells.
 
El termalisme, amb el balneari de Caldes de Boí i la seva gran quantitat d’aigües minerals i medicinals, i l’estació d’esquí Boí Taüll Resort són dos atractius més de la Vall. A tot això cal afegir nombroses fires i tradicions com ara les falles, una gastronomia de muntanya basada en la carn ecològica criada a  totes les explotacions de la Vall, els més de 60 quilòmetres de senders i la gran quantitat d’activitats per a tota la família que s’hi poden dur a terme.
 
Amb aquesta nova certificació, l’Agència Catalana de Turisme continua amb la línia de promocionar el turisme de l’interior de Catalunya, amb l’objectiu de diversificar l’oferta turística existent i dinamitzar les economies locals a través del turisme. En aquest sentit, l’ACT ha treballat intensament per adaptar el model de certificació DTF, que inicialment estava pensat per a municipis del litoral, a aquest nou model que permet la certificació de destinacions d’interior i de muntanya.
 
La certificació de la Vall de Boí coincideix amb la celebració de l’Any del Turisme Interior i de Muntanya que ha impulsat la Generalitat. Amb motiu d’aquest any temàtic, l’Agència Catalana de Turisme durà a terme una intensa campanya de promoció per contribuir a posicionar Catalunya com a destinació referent en turisme interior i de muntanya i ampliar el nombre de visitants tant de proximitat com de mercats internacionals, tot transformant en experiències turístiques la gran riquesa en recursos naturals i culturals existents en aquesta part del territori.


Comentaris

envia el comentari