Catalunya Diari

La Generalitat posarà en marxa un pla de viabilitat per a l'estació d'esquí Boí Taüll abans de l'estiu

La Generalitat posarà en marxa un pla de viabilitat per a l'estació d'esquí Boí Taüll abans de l'estiu| Redacció - Fotografia: Boí Taüll Resort

La Generalitat de Catalunya, a través de la societat Actius de Muntanya S.A., ultima els detalls per posar en marxa un pla de viabilitat per a l’estació d’esquí Boí Taüll abans de l’estiu. El pla de negoci té com a objectiu "potenciar l’activitat de l’estació per restablir-ne la rendibilitat i optimitzar-ne els costos, amb la finalitat que esdevingui una font d’activitat econòmica per a la comarca", segons ha explicat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Així ho ha explicat Puig aquest divendres a Pont de Suert després d’assistir a la constitució i al primer consell d’administració d’Actius de Muntanya S.A., societat que pertany a Avançsa i que és propietària de l’estació. El conseller d'Empresa i Ocupació ha explicat que els membres del consell estan “treballant en un pla de viabilitat” que tindrà en compte les necessitats d’inversió per al manteniment i renovació de l’estació, les sinèrgies i cooperació amb la comarca, i l’assoliment d’un nombre de visites que faci rendible l’estació. Per ell, aquest pla “ens ha de permetre donar continuïtat a una activitat econòmica molt important per la comarca” i té la voluntat “no sols de donar perspectives de futur” sinó “d’aportar més activitat”.

El conseller ha explicat que el pla de viabilitat inclourà un programa d’inversions per part d’Actius de Muntanya S.A. per al manteniment i la renovació dels equipaments de Boí Taüll. Aquest pla contempla un compromís d’inversió mínim de 3,2 milions d'euros en els pròxims cinc anys i es durà a terme conjuntament amb l’empresa Promocions Turístiques de la Vall, S.A., que s’encarrega de la gestió de l’estació. En concret, per a la temporada 2015-2016 es preveu una inversió mínima de 0,6 milions; per a la temporada 2016-2017, 0,75 milions; per al període 2017-2018, 0,85 milions, i per al 2018-2019, un milió d'euros. Per a cada temporada, la Generalitat hi invertirà un màxim de 0,5 milions d'euros.

La temporada 2014-2015 de Boí Taüll es preveu que tanqui amb 125.000 esquiadors, un rècord respecte la mitjana d’altres anys situada en 105.000. Això vol dir que els ingressos per forfets hauran augmentat entre un 15 i un 20%, fins a 1,87 milions d'euros. Així mateix, la Generalitat estima que, aproximadament, l’impacte econòmic de l’estació a la comarca es situa en 22,5 milions d'euros, una xifra que representa el 16% del PIB de l’Alta Ribagorça. Pel que fa als llocs de treball, l’estació dóna feina 60 treballadors de manera directa i a 300 de manera indirecta, xifra que suma el 20% de la població ocupada de la comarca.

Finalment, Puig ha explicat que “l’empresa Promocions Turístiques de la Vall tindrà un seguit d’exigències des del punt de vista de gestió i d’inversió”. En aquest sentit, ha aclarat que “hi haurà un seguiment molt exigent perquè no es tornin a produir impagaments de nòmines ni de proveïdors. Si no es compleixen les condicions i no es compleixen els pagament, immediatament la propietat rescindirà el contracte de lloguer”.


Comentaris

envia el comentari