Catalunya Diari

La Generalitat sospesa no construir la nova presó a Tàrrega

La Generalitat sospesa no construir la nova presó a Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 L’anul·lació d’aquest projecte suposaria la pèrdua d’un poderós efecte imant per generar activitat econòmica al territori a banda de frustrar moltes expectatives de creixement. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, afirma que és comprensible un ajornament del projecte a curt o mig termini a causa de la delicada situació de les finances del Govern català però que "seria un error de renunciar-hi definitivament". A més, també recorda que el projecte ja està redactat i aprovat, i que les obres de construcció i conservació de la presó ja han estat adjudicades per un import de 186,2 milions d'euros.
 
Per tot això, l’Ajuntament de Tàrrega comunica que continuarà reclamant que aquest equipament es materialitzi o que, en cas contrari, se li busqui un ús alternatiu –i consensuat- per als terrenys adquirits 
pel Govern català que comporti igualment la dinamització econòmica del territori. D'altra banda, l’alcaldessa ja demanà fa dies d’entrevistar-se amb el conseller Germà Gordó per fer un seguiment d’aquest projecte. Perelló recalca "l’esperit de servei al país que assumí Tàrrega en el seu moment quan acceptà de construir al seu terme el centre penitenciari, una voluntat que ara seria molt dolorós de veure estroncada". 
 
La implantació a Tàrrega de la presó suposaria la creació de 450 places laborals directes i impulsaria uns altres 200 llocs de treball indirectes.


Comentaris

envia el comentari