Catalunya Diari

La Guàrdia Civil descobreix més de 77.000 euros en divises procedents d'Andorra

La Guàrdia Civil descobreix més de 77.000 euros en divises procedents d'Andorra| Redacció - Fotografia: Guàrdia Civil

 Components de la Secció d'Especialista de Fiscals de la Seu d'Urgell van inspeccionar el passat 10 de gener a les 18.25 hores a Valls de Valira un vehicle marca BMW, matrícula francesa, que circulava pel carril verd de 'res a declarar', procedent del Principat d'Andorra. A dins del cotxe, conduït per JPBR, de 69 anys i amb domicili a França, es va trobar la quantitat de 38.000 euros dins d'una funda d'ordinador.
 
La segona actuació es va produir cap a les 20.15 hores del mateix dia , quan per components de l'Oficina d'Anàlisi fiscal de la Secció d'Especialista de Fiscals de la Seu d'Urgell  van procedir a inspeccionar en la Duana de la Farga de Moles a BGG, dona de 54 anys d'edat, resident a Barcelona, per no declarar la quantitat de 28.400 euros, quan circulava amb el vehicle marca Jeep, matrícula espanyola, procedent del Principat d'Andorra, per el carril verd de 'res a declarar'.
 
Finalment, sobre les 12.00 hores del dissabte dia 11 de gener, components de la Secció d'Especialista de Fiscals de la Seu d'Urgell van inspeccionar al recinte de la Duana de la Farga de Moles un Audi, matrícula espanyola, que circulava pel carril verd de 'res a declarar', procedent del Principat d'Andorra. El cotxe, conduït per JARS, un home de 75 anys d'edat, amb domicili a Barcelona, tenia al seu interior 11.305 euros en una bossa.
 
Després d'això, es va aixecar una acta a cadascun dels infractors, per la comissió d'una infracció a la normativa sobre el blanqueig de capitals, en superar la quantitat que es regula en l'esmentada normativa. Els infractors van continuar el viatge amb 1.000 euros cadascun, en concepte "mínim de supervivència", quedant la resta a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari