Catalunya Diari

La Guàrdia Civil ha intervingut més d'1'5 MEUR provinents d'Andorra des de principis d'any

La Guàrdia Civil ha intervingut més d'1'5 MEUR provinents d'Andorra des de principis d'any| ACN - Fotografia: Guàrdia Civil (Arxiu)

 

La Guàrdia Civil de Lleida ha aixecat durant els primers nou mesos de l'any més d'un centenar d'actes per infracció en aplicació de la normativa sobre blanqueig de capitals per no declarar legalment l'entrada de diners a l'estat espanyol procedents d'Andorra. En el mateix període de 2015, el cos policial va obrir 64 expedients. 

En aquest sentit, segons dades de la Guàrdia Civil, durant aquests 9 mesos s'han intervingut més d'1'5 milions d'euros a la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell), mentre que durant els mateixos de l'any passat, la quantitat intervinguda es va situar prop del milió d'euros. Pel que fa al contraban de tabac, el volum de paquets intervinguts en el que portem d'any ha estat de 180.000, xifra superior ales 160.000 confiscades en el mateix període l'any passat. El valor d'aquest tabac supera els 800.000 euros.
 
Les dades les ha donat a conèixer la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, durant els actes de celebració de la Verge del Pilar com a patrona de la Guàrdia Civil, juntament amb el tinent coronel de la Comandància del cos policial a la capital del Segrià, José Antonio Ángel Gonzalo.
 
La subdelegada ha assistit a la missa celebrada a la Catedral Nova oficiada pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i, posteriorment, ha presidit l'acte institucional de la patrona a les dependències de la comandància amb l'assistència d'autoritats civils, locals i de la demarcació, així com dels representants de les forces i cossos de seguretat com són la policia espanyola, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Lleida, Vigilància Duanera, Policia Andorrana i Gendarmeria Nacional Francesa, a més dels màxims representants de l'exèrcit espanyol i dels Bombers.


Comentaris

envia el comentari