Catalunya Diari

La Guàrdia Civil intervé més de 190.000 euros en tres actuacions dutes a terme a la duana de la Farga de Moles

La Guàrdia Civil intervé més de 190.000 euros en tres actuacions dutes a terme a la duana de la Farga de Moles| ACN - Fotografia: Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha descobert durant tres actuacions diferents dutes a terme entre les 12.00 i les 14.30 hores d'aquest dijous, dia 15 de desembre, a la duana de la Farga de Moles, a l'Alt Urgell, un total de 195.150 euros procedents d'Andorra. En els tres casos, els infractors es disposaven a accedir a territori estatal pel carril verd del recinte duaner, destinat a aquells vehicles els ocupants dels quals no tenen res a declarar. 

La Guàrdia Civil va denunciar les cinc persones que viatjaven en els tres vehicles inspeccionats, veïnes de Barcelona, Madrid i Múrcia, per infringir la normativa que regula el blanqueig de capitals. Els infractors van poder continuar el viatge amb 1.000 euros cadascú en concepte del 'mínim de supervivència'.
 
La primera actuació va tenir lloc cap a les 12.20 hores quan els agents van localitzar durant el registre a un turisme, ocupat per dos veïns de Madrid, de 53 i 73 anys, un sobre amagat en una bossa que contenia la quantitat de 18.530 euros, i un altre amb 16.000 euros. Es dóna el cas que un dels passatgers del vehicle havia passat per la duana el dia anterior 9.380 euros. 
 
La segona actuació va tenir lloc cap a les 14.20 hores. En aquell cas, la Guàrdia Civil va registrar un turisme en què viatjaven dos veïns de Múrcia, de 80 i 51 anys, on els agents van trobar un sobre a la butxaca d'una jaqueta amb 60.610 euros, i 90.000 euros més en feixos de bitllets repartits entre una altra jaqueta i dues maletes.
 
Instants després va tenir lloc la darrera intervenció, després d'inspeccionar un vehicle conduït per un veí de Barcelona de 56 anys. Els agents van localitzar a l'interior d'un sobre 10.010 euros. 


Comentaris

envia el comentari