Catalunya Diari

La Guàrdia Civil intervé prop d'1ME en divises i confisca 160.000 paquets de tabac de contraban en el que va d'any

La Guàrdia Civil intervé prop d'1ME en divises i confisca 160.000 paquets de tabac de contraban en el que va d'any| Text i fotografia: ACN

 

La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha presidit aquest dilluns els actes de celebració de la Verge del Pilar com a Patrona de la Guàrdia Civil, juntament amb el Comandant Cap Interí de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, Vicente Luengo. Durant l'acte, Manso ha destacat que la Guàrdia Civil de Lleida ha intervingut prop d'un milió d'euros en divises i ha confiscat 160.000 paquets de tabac de contraban els primer nou mesos de l'any. 

Per la seva banda, el Comandant ha avançat que en els pròxims mesos la Guàrdia Civil posarà en marxa el Destacament Fiscal a l'aeroport Lleida-Alguaire per complementar les tasques de protecció i seguretat aèria que ja desenvolupa el cos.
 
La subdelegada ha assistit a la Missa celebrada a la Catedral Nova oficiada pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, i, posteriorment, ha presidit l'acte institucional de la patrona a les dependències de la Comandància amb l'assistència d'autoritats civils, locals i provincials, així com dels representants de les forces i cossos de seguretat (Policia Nacional, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de Lleida, Policia Andorrana) i de l'Exèrcit. En el decurs de l'acte, s'han lliurat nou condecoracions a agents del Cos per mèrits professionals i una condecoració i tres plaques en agraïment a la col·laboració amb la Guàrdia Civil.
 
En la seva intervenció, Manso ha felicitat al conjunt d'agents de la Guàrdia Civil que presten servei en la Comandància de Lleida i en les diferents casernes del Cos "per l'esforç continuat i la professionalitat demostrada que fan que sigueu una institució reconeguda i apreciada amb una valoració molt alta per part de la ciutadania que ha de traduir-se en un estímul més en el dia a dia".
 
La subdelegada ha insistit un cop més, aprofitant la presència de representants de tots els Cossos i Forces de Seguretat, així com de representants de diferents organismes de l'Administració, "en la necessària col·laboració i coordinació que cal entre tots per garantir la seguretat i la defensa dels drets i llibertats dels ciutadans".
 
Per finalitzar l'acte, Manso i el Comandant Cap Interí de la Comandància han dipositat una corona de llorer en el monòlit que hi ha a la Comandància en homenatge als Caiguts del Cos.
 
Intervenció divises i contraban de tabac
Inma Manso ha destacat que en el conjunt d'actuacions dutes a terme per la Guàrdia Civil de Lleida en aquests primers nou mesos de l'any (gener-setembre) s'han aixecat 64 expedients per no declarar legalment l'entrada de diners a Espanya procedents d'Andorra en aplicació de la normativa sobre blanqueig de capitals. En aquests nou mesos s'han intervingut, segons les dades de la Guàrdia Civil, prop d'un milió d'euros, una xifra, assegura, molt semblant al mateix període de 2014.
 
Pel que fa al contraban de tabac, Inma Manso ha explicat que el nombre de paquets intervinguts en els nou primers mesos de l'any se situa al voltant dels 160.000, la qual cosa suposa una quantitat inferior a les decomissades en el mateix període de l'any passat. El valor del tabac confiscat aquest any s'apropa als 750.000 euros.
 
Per la seva banda, el Comandant Cap Interí de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, Vicente Luengo, ha explicat en el seu discurs que aquest any es compleixen 75 anys de la creació de l'especialitat del Servei Fiscal de la Guàrdia Civil i ha destacat, en aquest sentit, que "la lluita contra les organitzacions criminals que es dediquen al contraban de tabac i el frau continua sent una de les nostres màximes prioritats".
 
El Comandant ha avançat que en els propers mesos la Guàrdia Civil posarà en marxa el Destacament Fiscal a l'aeroport Lleida-Alguaire, una nova Unitat que complementarà, ha dit, les tasques en matèria de protecció i seguretat aèria que ja desenvolupa el Cos a les instal·lacions aeroportuàries des de la seva posada en marxa.


Comentaris

envia el comentari