Catalunya Diari

La I Fira Artesana de Cervesa Catalana arriba a Butsènit

La I Fira Artesana de Cervesa Catalana arriba a Butsènit| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai

La zona esportiva de Butsènit d'Urgell (nucli agregat de Montgai a la Noguera) celebra aquest dissabte dia 25 de maig la primera Fira Artesana de Cervesa Catalana. El certamen, que és el primer d’aquestes característiques que s’organitza a la demarcació, comptarà amb la participació d’una desena de productors artesans de cervesa catalana. L'entrada és gratuïta.

La jornada, que s'organitza a Butsènic perquè aquest nucli és des de fa molts anys un gran productor d’ordi, inclourà xerrades, demostracions gastronòmiques, presentacions, degustacions, tasts guiats de cervesa i projeccions fotogràfiques. La fira finalitzarà a mitjanit amb un concert on hi actuaran tres grups de versions, Lauzeta, Trifàsic i la banda Hash. El concert s’iniciarà a les 19.30 hores.

Entre les activitats previstes durant la jornada del 25 de maig destaca l’exposició del projecte de la Fundació Casa Dalmases de Cervera, constituïda el passat mes de desembre i que se centra en produir cervesa artesana a la Casa Dalmases de la capital de la Segarra. L’objectiu del projecte és donar feina a persones amb discapacitats psíquiques del Centre Ocupacional L’Espígol de Cervera i aprofitar la gran producció de cereals de la comarca de la Segarra.

La presentació de la fira s'ha dut a terme a la Diputació de Lleida. L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident del Patronat de Turisme i diputat, Gerard Sabarich; de l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert; de l’alcaldessa de la pedania de Butsènit d’Urgell, Isabel Planas, i de l’organitzador de la fira, Òscar Silva. Aquest últim, qui també és el responsable de La Vella de Caravana de Menàrguens, ha indicat que es tracta d’una fira cultural i gastronòmica on es pretén donar a conèixer els nous sabors i varietats de la cervesa artesana catalana.

El cuiner Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega, guardonat recentment com a Millor Cuiner de l’any 2013, serà l’encarregat d’inaugurar la primera edició de la Fira Artesana de la Cervesa Catalana de Butsènit d’Urgell. També impartirà una demostració gastronòmica en la que la cervesa tindrà un protagonisme especial.


Comentaris

envia el comentari