Catalunya Diari

La II Fira del Tió de Solsona posa l’accent en el públic familiar

La II Fira del Tió de Solsona posa l’accent en el públic familiar| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

Una quinzena llarga de propostes, entre les quals destacarà el Mercat de Nadal dels Artesans i l’Exposició de tions foradats i pessebres, configuraran el programa de la segona Fira del Tió de Solsona, el proper 10 de desembre al bell mig del nucli antic.

Aquesta jornada, que té per objectiu central captar públic familiar durant la setmana del pont de la Puríssima, s’amplia en la segona edició amb novetats com un tast d’escudella, una sessió de contacontes i tallers diversos relacionats amb la temàtica nadalenca, entre d’altres, i nous escenaris. Aquest matí l’han presentat en roda de premsa l’alcalde, David Rodríguez, el director de Solsonès Fires, Josep Caelles, i el representant d’Artesans del Solsonès, Jordi Corbera.

La de Solsona no és l’única fira del tió de Catalunya. Però sí que vol singularitzar-se, d’una banda, amb la promoció del tradicional tió foradat, considerat el genuí i, de l’altra, amb el vessant solidari. Tal com destaca Caelles, “es faran recollides de joguines i aliments per al Rebost Solidari, perquè volem que els regals siguin compartits amb aquells que no poden fer cagar el tió”.

Aquesta cita, que marcarà l’inici de la campanya de Nadal a Solsona, “té com a prioritat, potenciar el turisme familiar, donant continuïtat a les activitats d’estiu vinculades al fet geganter”, assenyala Rodríguez. Alhora, també es vol crear caliu entre les famílies del territori. I afegeix: “Estem molt satisfets de la primera edició, perquè va ser molt emotiva i entranyable per la gent de Solsona que va participar en la cessió de material per a l’exposició”.

Productes de qualitat i proximitat
L’organització reivindica el caràcter local i de proximitat d’aquest certamen, tant pels tions foradats que en són els protagonistes, com per la presència de l’artesania i nombroses entitats que hi prenen part. La plaça Major acollirà les parades d’una dotzena de productors de la comarca d’artesania alimentària i arts i oficis, des de tèxtil fins a sabons. “S’hi trobarà una gamma molt àmplia de productes de qualitat fets a casa”, subratlla Jordi Corbera.

El mercat obrirà de 10.00 a 21.00 hores a la plaça Major. Tota la jornada s’amenitzarà amb cantades de nadales; una sessió de contacontes a la biblioteca; un concurs de la UBIC; tallers per elaborar torrons artesanals, decorar arbres de Nadal amb feltre i confeccionar capsetes amb scrapbooking; un berenar amb l’Agrupament Escolta Pare Claret; un tast d’escudella a càrrec del Gremi d’Hostaleria, entre altres activitats. El programa definitiu es tancarà els propers dies i es podrà consultar en línia al web www.solsonesfires.cat.

Continua oberta la crida a les famílies de la comarca per recollir tions, pessebres, lletres de cançons i fotografies antigues de celebracions nadalenques per a l’exposició que hi haurà instal·lada en un local de la plaça Major. Qui vulgui col·laborar-hi pot comunicar-ho fins al dia 25 d’aquest mes per correu electrònic a [email protected], o bé trucant al telèfon 973481009. En cas que els tions siguin de grans dimensions, s’aniran a buscar a domicili. Entre el 30 de novembre i el 7 de desembre es durà a terme la recollida de material, per a la qual es posaran moltes facilitats per a qui li resulti difícil de dur-lo personalment. Les famílies que hi col·laborin podran recuperar els seus elements el dilluns 12 de desembre per tenir-los a casa amb temps suficient per als preparatius de les festes nadalenques.

La Fira del Tió de Solsona està organitzada per l’Ajuntament, el Consell Comarcal, a través de Solsonès Fires, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l’Associació per a la Promoció dels Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès amb la col·laboració de la UBIC i el Gremi d’Hostaleria del Solsonès, entre altres entitats i particulars.


Comentaris

envia el comentari