Catalunya Diari

La III edició de la Volta Cerdanya Ultrafons es celebrarà del 30 de maig al 8 de juny

La III edició de la Volta Cerdanya Ultrafons es celebrarà del 30 de maig al 8 de juny| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Les proves se celebraran els següents dies:
- Dia 31 de maig de 2014
VerticAlp. Cronoescalada de 1.500 metres.. D’Alp a Tossa d’Alp
- Dia 1 de juny de 2014
Sumant capacitats. Festa de l’esport i la solidaritat oberta a tothom. Llívia
- Dies 2, 3 i 4 de juny de 2014.
Curses infantils a Bellver, Ger o Oceja
- Dia 6 de juny de 2014.
Volta Cerdanya Ultrafons de 214 quilòmetres. Puigcerdà. Esperen la participació de més d’un centenar de corredors
- Dia 7 de juny de 2014.
Cursa Popular de Muntanya de Cerdanya de 13 quilòmetres. De Bellverd de Cerdanya a Martinet
- Dia 7 de juny de 2014
Volta Cerdanya Trail de 87,5 quilòmetres. D’Alp A Puigcedrà. Inclosa dins del Campionat de Catalunya de curses d’Ultraresistència.
- Dia 8 de juny de 2014
Cursa de muntanya Cerdanya de 37 quilòmetres. De La Tor de Querol a Puigcerdà
 
L’acte de presentació ha comptat amb la participació del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo, i del president del Consell Comarcal de la Cerdanya,  Ramon Moliner; del pare del Kilian Jornet, Eduard Jornet, i del corredor Eugeni Roselló. Fo ha explicat que es tracta d’una cursa molt important que en aquesta edició pren un fort caràcter solidari amb la col·laboració de dues entitats relacionades amb les persones amb discapacitat. La Volta recaptarà fons per a dues associacions.
 
Es tracta de DEBRA, Associació espanyola de la malaltia Pell de Papallona i
amb el projecte Box 21 de la Fundació Itinerarium, que consisteix en la creació d’un seguit d’aplicacions per a mòbil que facilitin la integració social a persones amb discapacitat, especialment pel que fa a participar en diferents tipus de curses.
 
El president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, ha indicat que es tracta d’una iniciativa esportiva, turística amb una gran injecció econòmica per la comarca.
 
A més del caràcter solidari, entre les novetats d’aquesta edició també destaca l’organització d’un Saló de senderisme i Running Puigcerdà-Pirineus 2014 els dies 6,7 i 8 de juny a la Plaça del Call de Puigcerdà, així com una Fira del Tast per donar a conèixer els productes gastronòmics de la zona, tal i com ha explicat el pare del Kilian Jornet, Eduard Jornet.


Comentaris

envia el comentari