Catalunya Diari

La inauguració del FeMAP omple la catedral de la Seu d'Urgell amb Les Quatre Estacions

La inauguració del FeMAP omple la catedral de la Seu d'Urgell amb Les Quatre Estacions| Redacció - Fotografia: FeMAP

El Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP, ha arrencat aquesta divendres a la nit la sisena edició. La Seu d'Urgell ha acollit una producció pròpia que s'ha traslladat del Claustre a la Catedral Santa Maria d'Urgell per raons meteorològiques. Aquest és el primer del 43 concerts programats enguany en 28 municipis.
El 6è FeMAP ha arrencat amb una de les obres més populars del repertori barroc: 'Les Quatre Estacions' d'Antonio Vivaldi, davant d'una catedral plena. La producció s'ha encarregat al violinista lleidatà Joan Espina, i l'orquestra s'ha configurat a partir de músics vinculats al territori pirinenc o lleidatà sempre que ha estat possible.

El certamen proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals. Amb 43 actuacions, que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord, el FeMAP esdevé el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.

Des del 1 de juliol i fins al 27 d'agost tindran lloc 43 concerts de formacions provinents de Catalunya, Galícia, Andalusia, Madrid, País Valencià, Euskadi, Itàlia i França. Entre elles hi haurà dues produccions pròpies: el concert inaugural, Vivaldi Quatre Estacions, a càrrec d'una orquestra creada a l'efecte i dirigida per Joan Espina, i el Les músiques del Baró de Maldà, a càrrec del Qvixote Quartet i l'actor Carles Canut.

El Festival en xifres
En total, s'han programat:
- 28 municipis participants
- 17 formacions musicals
- 43 concerts
- 5 sessions Gastrofilm
- 50 packs turístics d'entrada + hotel
- 22 activitats culturals complementàries
- 1 curs de divulgació
- 1 exposició de fotografies
- 15 concerts en centres amb persones en risc d'exclusió
- 7 tallers per a persones amb risc d'exclusió i assistència al concert


Comentaris

envia el comentari