Catalunya Diari

La innovació i la tecnologia, aspectes claus en la 142a Fira de Sant Josep de Mollerussa

La innovació i la tecnologia, aspectes claus en la 142a Fira de Sant Josep de Mollerussa| Text i fotografies: Laura Biela

 Així ho ha explicat aquest dimarts l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha explicat que aquest certamen buscar ser útil per l'expositor, però també pels visitants. "El que volem es que les persones interessades en un producte concret el puguin veure en el terreny, comprovar com funciona en primera persona", ha afirmat. Així mateix, amb aquesta part demostrativa es vol aconseguir que les novetats de totes les empreses es presentin a la Fira Sant Josep, d'aquesta manera es crea un especial interès per apropar-se a la fira.
 
Enguany, ja s'han programat dos jornades demostratives: una aquest divendres, dia 14 de març, a Ivars d'Urgell, on hi participaran nombroses empreses que faran una mostra de maquinària per a la gestió mecànica de les restes vegetals i treball de sòl del panís. La jornada està coorganitzada pel Departament d’Agricultura, la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, l’IRTA i Fira de Mollerussa. 
 
La segona jornada, que es celebrarà el dia 20 de març en unes finques properes al recinte firal, mostrarà les noves tecnologies aplicades a la maquinària agrícola. Aquesta jornada d’agricultura de precisió està organitzada conjuntament per l’Associació d’Exportadors de Maquinària Agrícola de Catalunya (FEMAC), el Clúster de Maquinària Agrícola d’aquesta associació, del qual Fira de Mollerussa és membre, i el mateix ens firal.
 
Nova estructura de les jornades
El aquests 142a edició, totes les jornades es duran a terme al matí. "L'any passat vam celebrar un dinar comú amb tots els expositors i vam veure que durant l'àpat es van crear nous contactes molt productius per les empreses. Com que hem vist que aquesta fórmula funciona, enguany l'hem volgut potenciar-la. És per això, que després de cada jornada hi haurà un dinar conjunt per a que es tanquin negocis", ha explicat el director de Fira Mollerussa, Poldo Segarra. Les tardes es dedicaran a d'altres actes més comercials i privats dels expositors, com ara la presentació de nous productes.
 
En total, s'han programat 15 activitats, entre jornades tècniques, la 13a Borsa Interpirinenca de Cereals, diverses reunions i el Concurs de conducció de Carretilles d'Elevació. Així mateix, també s'ha organitzat el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroramaderes, un concurs que té l'objectiu de destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades al certament, així com facilitat la seva divulgació en el sector agrari.
 
Segarra ha avançat que a dia d'avui són 276 les empreses que han confirmat l'assistència, amb una ocupació d’uns 25.000 metres quadrats entre el Recinte Exterior, els Pavellons Firals i el Saló de l’Automòbil. Pel que fa a la procedència d’aquests expositors el 87% són de Catalunya, dels quals gairebé el 70% són de Lleida; un 12% d’altres punts de l’Estat espanyol, i l’1% restant d’estrangers. 
 
Programa Institucional
Solsona ha fet també un repàs a la programació d’actes oficials previst per als dies de fira el qual s’iniciarà amb la inauguració del Saló de l’Automòbil el dia 19 a les 12.00 hores i a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Sobre aquesta institució, l’alcalde ha destacat el fet que és la única institució-administració que està donant suport econòmic a Fira de Mollerussa. El mateix dimecres, a les 12.30 hores tindrà lloc la inauguració també de l’exposició 'La pagesia antiga: les nostres arrels', la qual ha adquirit l’Ajuntament de Mollerussa a Josep Ripoll i s’exposarà del 19 al 23 de març al Centre Cultural. 
 
El programa de la 142 Fira de Sant Josep continuarà el dijous dia 20 a les 18.00 hores amb la inauguració del Recinte Exterior i Pavellons Firals en un acte que s’iniciarà al Centre Cultural continuant-se amb un recorregut pel Recinte Firal i que estarà presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació de la Generalitat. El dia 21 a la nit tindrà lloc el tradicional Sopar de l’Expositor el qual comptarà amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila. 
 
El dissabte dia 22 a les 18.00 hores celebrarà el Dia de la Comarca amb una acte a l’Ajuntament de Mollerussa i posterior visita al Recinte Firal, presidint la trobada el conseller d’Interior, Ramon Espadaler. Per últim, el diumenge dia 23, el secretari general de Presidència de la Generalitat, Jordi Vilajoana, clourà el certamen a les 17.30 hores. 
 
Solsona ha agraït a la Generalitat l’esforç per l’àmplia representació. L'alcalde de Mollerussa també ha informat que les botigues de la ciutat han demanat i està autoritzat que el diumenge dia 23 serà una jornada d’obertura d’establiments comercials. Així mateix, ha confirmat que el mercat de parades ambulants es localitzarà un any més al carrer Arbeca amb l’objectiu d’apropar la fira al centre de la ciutat. 


Comentaris

envia el comentari