Catalunya Diari

La jutgessa d'Osca ordena traslladar a Sixena les 97 obres d'art en litigi que es troben a Catalunya el 25 de juliol

La jutgessa d'Osca ordena traslladar a Sixena les 97 obres d'art en litigi que es troben a Catalunya el 25 de juliol| Text i fotos: ACN

 

La titular del jutjat número 1 d'Osca ha assenyalat pel 25 de juliol de 2016 el trasllat a Sixena de les 97 obres d'art en litigi que es troben a Catalunya. Ha notificat la data a les parts aquest dimarts, després de desestimar aquest dilluns el recurs presentat per la Generalitat contra la sentència del mateix jutjat, que ordenava l'execució provisional de la sentència que ordenava el trasllat d'aquestes peces que es troben al Museu de Lleida i al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

La Generalitat té cinc dies per interposar un recurs de revisió. L'advocat de l'Aragó, Jorge Español, ha anunciat que ha sol·licitat al jutjat que s'imposi una multa de 3.000 euros diaris al MNAC i a la Generalitat durant quinze dies si no compleixen amb aquesta ordre judicial i que si segueixen sense complir-la passat el termini, s'autoritzi a la Brigada de Patrimoni Històric de la Policia Judicial a entrar als dos museus catalans per comissar les obres d'art.
 
Cal recordar que l'execució definitiva del trasllat està encara pendent del recurs presentat per la Generalitat a l'Audiència d'Osca. També s'està a l'espera de la decisió del Tribunal Constitucional (TC), ja que la Generalitat va demanar al TC que declarés la nul·litat de les resolucions judicials dictades pel jutjat número 1 d'Osca en aquest conflicte. La Generalitat entén que la sentència 48/2015 de 8 d'abril del jutjat d'Osca, així com la decisió de procedir a la seva execució provisional, contradiuen allò que ja va decidir el mateix Tribunal Constitucional en la sentència 6/2012, de 18 de gener.
 


Comentaris

envia el comentari