Catalunya Diari

La línia Lleida-la Pobla rep 111.000 viatgers el 2016, 75.000 dels quals des de la posada en servei dels nous trens

La línia Lleida-la Pobla rep 111.000 viatgers el 2016, 75.000 dels quals des de la posada en servei dels nous trens| Text i fotografia: ACN

La línia ferroviària de FGC que uneix Lleida amb la Pobla de Segur va registrar 111.116 viatgers durant el 2016, respecte als 60.205 de l'any anterior. Del total d'usuaris, 75.545 es van assolir a partir del 25 de juliol passat, moment en què van entrar en funcionament els dos nous tres adquirits per FGC i en què també es van incrementar les freqüències a la línia i es va reduir el temps de trajecte.

Així, la mitjana de viatgers entre els mesos de gener i juliol es va situar entorn els 5.400, i es va incrementar fins als 14.500 entre agost i desembre. Durant el 2016, l'índex de satisfacció dels clients de la línia Lleida-la Pobla va ser del 75,61%, el més alt de les tres línies ferroviàries gestionades per Ferrocarrils. Altrament, el president de FGC, Enric Ticó, ha anunciat que l'empresa pública Infraestructures.cat licitarà aquest divendres el projecte constructiu de la nova estació de trens d'aquesta línia que s'ubicarà al polígon industrial El Segre de Lleida, les obres de la qual podrien començar abans de finals d'any.

L'entrada en funcionament dels dos nous trens adquirits per FGC per a la línia de la Pobla de Segur, sumat a l'increment de freqüències i a una reducció del trajecte, s'ha traduït en un increment considerable en el nombre viatgers. En concret, des del 25 de juliol passat i fins a finals del 2016, la línia Lleida-la Pobla va registrar 75.545 viatgers del total de 111.116 que va utilitzar aquest corredor durant tot l'any passat, segons les dades facilitades per FGC. Aquesta tendència a l'alça fa ser optimistes als responsables de Ferrocarrils de la Generalitat, motiu pel qual confien superar en aquesta línia els 125.000 viatgers durant aquest 2017.

El president de FGC, Enric Ticó, ha fet una balanç positiu d'aquest canvi de model a la línia ferroviària de la Pobla, que ha comportat "una millora del servei per als usuaris". Així mateix, ha destacat que funcionen "especialment bé" els enllaços d'aquesta línia amb el servei d'alta velocitat a Lleida, "cosa que ha permès situar aquesta zona del Pirineu a menys de tres hores de Barcelona", segons Ticó. També ha posat de relleu que des del 25 de juliol i fins a finals d'any la línia Lleida-la Pobla va registrar "només" 15 alertes dels usuaris, a través de l'aplicació per a mòbils que FGC posa gratuïtament a disposició d'aquests.

Ticó ha explicat que FGC preveu invertir aquest 2017 uns 6,5 milions d'euros a en la línia de la Pobla (l'any 2016 van ser 1,6 milions), dels quals 3,5 milions es destinaran al túnel 1; 1,6 milions a la millora de la senyalització, i uns 400.000 euros al manteniment i millora d'estacions i edificis de la línia.

El president de FGC ha avançat també que l'empresa pública Infraestructures.cat licitarà aquest divendres el projecte constructiu de la nova estació de la línia de la Pobla, que s'ubicarà al polígon industrial El Segre de la ciutat de Lleida. Es tracta d'una proposta de la Cambra de Comerç de Lleida que busca facilitar la mobilitat cap al polígon de les persones que viuen a Lleida i en poblacions de l'entorn i reduir les persones que utilitzen el transport privat per arribar a la zona industrial. Ticó ha explicat que la redacció del projecte podria allargar-se uns sis mesos, cosa que permetria licitar les obres de construcció de la nova estació cap a finals d'any. Segons els estudis previs de FGC, aquesta estació tindria uns 40.000 usuaris potencials a l'any.


Comentaris

envia el comentari