Catalunya Diari

La Lliga Catalana de Parapent s'inicia a Boí Taüll

La Lliga Catalana de Parapent s'inicia a Boí Taüll| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

 

Diversos municipis catalans acolliran del 28 de març al 4 d'octubre la Lliga Catalana de Parapent, una iniciativa que comptarà amb un total de nou proves. La primera, els dies 28 i 29 de març, serà a Boi Taüll, i fins al mes d’octubre recorrerà diferents escenaris de Catalunya, entre els quals hi ha Àger i Organyà.

La competició consisteix en realitzar un circuit amb parapent passant per diferents punts de pas a la zona de vol, en la que els participants assoleixen velocitats que van dels 20 als 45 km/h. Els guanyadors són aquells que aconsegueixen cobrir el recorregut en menys temps.
 
La primera prova se celebrarà a Boi Taüll el cap de setmana del 28 i 29 de març i fins al 24 d’octubre, que se celebrarà el lliurament de premis als guanyadors, Berga (Barcelona), Port del Comte (Lleida), Organyà (Lleida), Castillonroy (Osca), Àger (Lleida) i Tarragona seran els principals escenaris de les proves.
 
Presentació de l'activitat
L’acte de presentació ha comptat aquest dimarts amb la participació del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; del cap d’Àrea de Parapent de la Federació Aérea Catalana, Oscar Falcó; del director de la Lliga Catalana, David Guardiola, i del pilot del Mundial de Parapent i guanyador de diferents campionats de Catalunya, Xevi Bonet.
 
El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, ha explicat que la Diputació dóna suport a aquest esport que es caracteritza per la seva espectacularitat i perquè “permet mostrar l’impressionant paisatge de les comarques de Lleida”. Per la seva banda, el director de la Lliga Catalana, David Guardiola, ha destacat que a les comarques lleidatanes és on hi ha dues de les millors zones geogràfiques per practicar aquest esport, com són Àger i Organyà. En aquest sentit, ha afirmat: “Àger és un dels millors llocs per fer distància i Organyà és una de les millors zones per als entrenaments d’acrobàcia”.
 
En el marc de la Lliga Catalana de Parapent també se celebrarà el Primer Campionat de Catalunya entre els dies 10 i 13 de setembre a Berga. En aquest sentit, el pilot del Mundial de Parapent i guanyador de varis campionats de Catalunya, Xevi Bonet, ha destacat que aquests campionats “són perfectes per començar i agafar nivell”.
 
Els organitzadors preveuen la participació d’un centenar de persones, una xifra que consideren molt satisfactòria, tenint en compte l’exigència tècnica i el gran nombre d’hores de vol que requereix aquest tipus de competició, segons ha explicat el cap d’Àrea de Parapent de la Federació Aérea Catalana, Oscar Falcó.


Comentaris

envia el comentari