Catalunya Diari

La manifestació del Primer de Maig es trasllada enguany a Tàrrega

La manifestació del Primer de Maig es trasllada enguany a Tà rrega| Redacció - Fotografia: UGT Terres de Lleida

Els sindicats CCOO i UGT de les Terres de Lleida es manifestaran aquest Primer de Maig a Tàrrega, enlloc de fer-ho a la ciutat de Lleida com és habitual, per donar suport als treballadors de l’antiga Indox, que estan pendents de la decisió del jutge mercantil sobre l’ERO per a la totalitat de la plantilla.

Sota el lema ‘Precarietat és explotació!’, la mobilització, que sortirà a les 12.30 hores de la plaça Riambau i finalitzarà davant de l’Ajuntament de la capital de l’Urgell, vol servir per evidenciar que “la crisi encara no ha acabat” i reclamar “feina, uns salaris dignes i una major protecció social” per al conjunt dels treballadors. També per expressar el rebuig al consorci sanitari.

La UGT i CCOO de Lleida han decidit celebrar enguany la manifestació conjunta amb motiu del Primer de Maig a Tàrrega per tal de poder “estar allà on hi ha els problemes”. D’aquesta manera ambdós sindicats volen sonar suport a la plantilla de l’antiga Indox, que esperen la decisió del jutge sobre l’ERO presentat per a la totalitat de la plantilla, després que els treballadors es neguessin a signar l’expedient. No és el primer cop que CCOO i la UGT porten la manifestació del Primer de Maig fora de la ciutat de Lleida, de la mateixa manera que ja van fer a Cervera per la crisi de Lear, a Balaguer per Impacsa o el 1997, que es van desplaçar també fins a Tàrrega per reivindicar la línia ferroviària Lleida-Manresa-Barcelona.

Les organitzacions sindicals volen fer visible, aprofitant el lema 'Precarietat és explotació!', que tot i que els indicadors macroeconòmics mostrin una certa recuperació, “la crisi encara no ha acabat” i sobretot per a la classe treballadora, segons la secretaria general de la UGT de les Terres de Lleida, Núria Solé, qui ha fet al·lusió directa a la manca d’expectatives laborals entre els joves i ha qualificat “d’involució democràtica” temes com ara la ‘llei mordassa’ o el tractat de lliure comerç que estan negociant la UE i els Estats Units.

Altrament, la mobilització també vol servir per manifestar el rebuig a la creació del consorci sanitari de Lleida que el Govern vol posar en marxa “malgrat les 38.000 signatures, les 12.000 al·legacions en contra i l’oposició del Parlament”, segons Jaume Sellés, secretari general de COO a Lleida.


Enguany el Primer de Maig coincideix amb la commemoració del 125è aniversari de la primera manifestació que es va celebrar en aquesta data per reclamar drets socials i laborals per a la ciutadania, segons ha recordat Núria Solé.Comentaris

envia el comentari