Catalunya Diari

La Marató de Sang de Balaguer busca un nou rècord de participants

La Marató de Sang de Balaguer busca un nou rècord de participants| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d’Aran

 

Balaguer acollirà aquest dissabte la sisena Marató de Donació de Sang, en la que s’espera superar les 303 donacions aconseguides l’any passat. Des de les 10.00 fins a les 22.00 hores, qualsevol persona major de 18 anys i que pesi més de 50 quilos es pot acostar fins al vestíbul de l’Ajuntament de Balaguer a donar sang. 

El Banc de Sant i Teixits és l’impulsor d’aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Balaguer, l’Associació de Donants de la Noguera i de diverses associacions i empreses que col·laboraran de forma desinteressada animant la Marató. Així, durant tot el dia, davant dels porxos de l’Ajuntament (al matí per la coincidència amb el mercat setmanal) i a la plaça del Mercadal a la tarda, es farà un taller de henna, una trobada del Club de l’Agulla, ballades de sardanes, concurs de pastissos, inflables i activitats pels infants i actuacions musicals, entre altres. 
 
Amb l’eslògan ‘Balaguer té sang’, l’organització vol assolir un nou rècord de participació, així com sensibilitzar a la societat sobre la importància de donar sang com un hàbit. Així mateix, amb l’objectiu de mobilitzar els donants a través de les xarxes socials (Facebook i Twitter) s’ha creat l’etiqueta #BalaguerTéSang. 
 
Segons el Banc de Sang i Teixits, cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats del malalts. L’any 2012 es van aconseguir més de 1.800 donacions de sang a la Noguera, de les quals 800 es van fer a Balaguer.


Comentaris

envia el comentari