Catalunya Diari

La Marató de Sang de Solsona fa deu anys

La Marató de Sang de Solsona fa deu anys| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

La Sala Polivalent de Solsona acollirà aques divendres, dia 10 de juny, de 10.00 a 22.00 hores, la desena edició de la Marató de donació de sang, una jornada amb activitats lúdiques per a tots els públics. Sota l’eslògan 'La sort de donar sang!', l’objectiu d’aquesta edició és assolir un nou rècord de donants que superi les 264 persones de l’any passat.

La finalitat, com cada any, és aconseguir que la ciutadania s’iniciï en l’hàbit de donar sang. Cal tenir en compte que diàriament fan falta 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels hospitals. L’eslògan respon a la premissa que és una sort per als malalts que hi hagi milers de persones que cada any donin sang per a les operacions i els tractaments. 
 
Aquest acte solidari i de conscienciació, organitzat pel Banc de Sang i Teixits, té la implicació de l’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal, l’Associació de Donants del Solsonès, Creu Roja del Solsonès i la resta d’ajuntaments de la comarca. A més, entitats, institucions, empreses i particulars del Solsonès fan possible convertir-lo en una gran jornada festiva oberta a tothom. 
 
Així, durant tot el dia hi haurà una degustació de “pintxos” o barquetes per a tots els donants, un refrigeri, una degustació de pastes i dolços; el racó de lectura i un taller infantil a càrrec dels bombers. Al matí, també oferiran un taller per a la mainada els Mossos d’Esquadra i al punt del migdia hi haurà una actuació dels Trabucaires de Solsona. 
 
A la tarda, la Sala Polivalent tindrà un espai infantil gràcies a Creu Roja del Solsonès; a més es durà a terme el lliurament de premis d’un concurs de dibuix a les escoles de la ZER del Solsonès; s’homenatjarà el ninotaire solsoní Josep Maria Riba, en Mia, pel seu compromís amb les maratons de donació de sang; s’oferirà una xocolatada artesanal per a tots els donants; els petits podran jugar a fer-se agents amb la Policia Local, i els gegants del Carnaval visitaran l’esdeveniment. Finalment, a les vuit del vespre, Takumba protagonitzarà una batucada.  
 
Pot donar sang, de forma general, qualsevol persona major de 18 anys que tingui bona salut, que pesi 50 quilos com a mínim i que, en cas de dona, no estigui embarassada. Per fer-ho no cal estar en dejú.
 
Aquests dies també es vol mobilitzar la població solsonina a través de les xarxes socials. La presència de la Marató a Facebook, Twitter i Instagram es vol estendre a través de l’etiqueta #MSangSolsona i un espai especial creat al Facebook del Banc de Sang


Comentaris

envia el comentari