Catalunya Diari

La Marea Blanca ja suma 3.000 signants que exigeixen al Govern que reverteixi les retallades a les ambulàncies

La Marea Blanca ja suma 3.000 signants que exigeixen al Govern que reverteixi les retallades a les ambulà ncies| Redacció - Fotografia: Marea Blanca Lleida

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus va iniciar fa tres setmanes mobilitzacions i una recollida de signatures amb l’objectiu d’exigir al Govern que paralitzi el nou model d’ambulàncies i que mantingui la mateixa estructura i funcionament del Sistema d’Emergències Mèdiques abans de les retallades a totes les comarques de Ponent.

En el cas del Segrià i les Garrigues, els signants, que ja són 3.067, també reclamen que es recuperin les dos Unitats de Suport Vital Avançat Medicalitzades (UCI mòbils).

El nou model d’organització de les ambulàncies imposat al novembre per la Generalitat es suma a les retallades que va rebre el SEM a partir de l’any 2011 en diferents poblacions de Ponent, en relació a les hores de servei dels vehicules i a les condicions laborals dels seus treballadors. Al Segrià, aquest nou model, que ha rebut el rebuig unànime als plens de la Diputació i de la Paeria de Lleida, provoca la pèrdua d’una de les dos UCI. Concretament, s’ha eliminat el/la metge/essa de l’ambulància, provocant que la màxima responsabilitat al vehicle recaigui sobre l’infermer/a, que haurà d’assumir responsabilitats mèdiques, com ara la prescripció de tractaments a pacients potencialment crítics. Així ho denuncia el Manifest en defensa del Sistema d’Emergències Mèdiques.

La Marea denuncia que el nou model i les retallades tenen una afectació directa a la qualitat assistencial que reben els usuaris i exigeix que es recuperi els tres professionals a les UCI mòbils: “No és un model vàlid per un territori gran i dispers com el nostre i cerca reduir despeses”.

La Marea seguirà recollint signatures a través de parades al carrer, els CAP, centres socials i establiments que hi col·laboren.


Comentaris

envia el comentari