Catalunya Diari

La Marxa Cicloturista Montsec-Montsec arriba a la cinquena edició amb la fita de superar els 600 inscrits

La Marxa Cicloturista Montsec-Montsec arriba a la cinquena edició amb la fita de superar els 600 inscrits| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’organització de la V Marxa Cicloturista Montsec-Montsec espera superar enguany els 600 inscrits, batent el rècord de participants de les anteriors edicions, segons va preveure aquest dimarts el coordinador de la Montsec-Montsec i membre del Club Ciclista Balaguer, Sisco Caus, durant la presentació de la marxa, que se celebrarà el proper 18 de maig. 

Una de les novetats d’enguany és la modificació de la ruta llarga, que passa de 150 a 191 quilòmetres i amb un desnivell màxim de 3.300 metres, cosa que l’equipara, segons Caus, a les marxes de més nivell de tot l’Estat. De fet, les enquestes dels organismes que valoren la qualitat d’aquest tipus de proves constaten que de les 18 marxes que se celebren actualment a Catalunya, la Montsec-Montsec és la segona amb millor puntuació organitzativa.
 
Tot i que no és una marxa competitiva (per tant, no hi ha premis), el Club Ciclista Balaguer atribueix, en part, la bona acollida de la prova al fet que el recorregut travessa els espais neuràlgics del Montsec: el port d’Àger, el coll de Comiols, la collada d’Hostal Roig i el coll de Fontllonga. Així com els serveis que s’ofereixen abans i després de la cursa: una bona zona d’aparcament propera al punt d’arribada i sortida (pavelló d’Inpacsa de Balaguer), els avituallaments i els serveis del pavelló, i un programa d’activitats pels acompanyants: una visita guiada per la ciutat oferta per un tècnic de l’Ajuntament. 
 
Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha felicitat l’organització per "la consolidació de la marxa en tant poc temps", fet que ha atribuït tant a l’esforç del Club Ciclista Balaguer com a la capacitat d’"engrescar" més de 130 voluntaris per col·laborar en el bon funcionament de la cicloturista. També ha dit que activitats com aquestes contribueixen a "situar Balaguer i el territori al mapa i a posicionar-la com una ciutat de qualitat". 
 
L’organització obsequiarà a tots els participants amb un maillot de la Montse-Montsec, entre aquests s’esperen persones procedents de tot Catalunya, l’Aragó, el País Basc i Andorra. La marxa comptarà també amb la presència, com a convidat especial, de Melcior Mauri, que lluirà el dorsal número 1.
 
A l’acte de presentació també hi van assistir el regidor d’Esports, Guifré Ricart, el president del Club Ciclista Balaguer, Ramon Farré, i Miquel Canfran, membre del Club Ciclista Balaguer. 


Comentaris

envia el comentari