Catalunya Diari

La millor colla sardanista de la Terra Ferma es nombrarà a Balaguer

La millor colla sardanista de la Terra Ferma es nombrarà a Balaguer| Redacció - Fotografia: Marc Rovira

 

Balaguer acollirà aquest diumenge, com cada mes de novembre, la final del Campionat de colles Sardanistes de la Terra Ferma i la final (del grup A) del Campionat de Catalunya. A més, i per primera vegada Balaguer també serà la seu de la final del Campionat de Veterans, tot i que no hi competeixi cap colla lleidatana.

Així, la plaça Mercadal de la capital de la Noguera tornarà a viure una jornada plenament sardanista on les colles lluiran al màxim per treure la seva millor puntuació. Enguany però, el concurs no es durà de manera simultània, sinó per tandes, de manera que no es podran veure totes les colles, desenes, ballant a la vegada a la plaça, però per contra, es podrà apreciar més bé el nivell de cadascuna de les rotllanes. Aquesta decisió també allargarà el concurs, ja que s'interpretaran fins a 7 sardanes. 
 
Precisament una de les sardanes que es podran escoltar de la mà de la Bellpuig Cobla serà 'Lo pont de Balaguer', un tema de Dani Gasulla que ha composat per un encàrrec que se li va fer al concurs del 2015, on  ell estava de públic i que en el moment de sonar la sardana revessa es va adonar que era seva. La sardana està dedicada a la ciutat d'on és filla la seva dona. 
 
El concurs s'iniciarà a les 12.00 hores, a la Plaça Mercadal de Balaguer, amb la Bellpuig Cobla. 


Comentaris

envia el comentari