Catalunya Diari

La neu arriba a la Val d'Aran i el nord del Pallars Sobirà després de setmanes sense precipitacions

La neu arriba a la Val d'Aran i el nord del Pallars Sobirà després de setmanes sense precipitacions| Text i fotografia: ACN

 

La cara nord del Pirineu (Vall d'Aran i nord del Pallars Sobirà), s'ha vist afavorida pel front que s'havia anunciat. El paisatge ha canviat completament de color i la Val d'Aran s'ha despertat tenyida de blanc amb gruixos d'uns 5 centímetres a Vielha. 

Les estacions d'esquí són les més beneficiades d'aquestes precipitacions i Baqueira Beret acumularà gruixos considerables a totes les cotes. Tavascan, que encara no havia pogut obrir l'estació per manca de neu, està previst que registri gruixos considerables. A Espot i Port Ainé també hi precipita amb ganes i la neu que cau garantirà el que queda de temporada. Pel que fa a les comunicacions és obligatori l'ús de cadenes en quatre vies del Pirineu.
 
Per accedir al Port de la Bonaigua (C-28) i al pla de Beret (C-142b) és obligatori l'ús de cadenes. Per passar el port del Portilhon també són obligatòries del cadenes i per circular per la N-230 al seu pas pel municipi de Vielha e Mijaran es demana precaució per plaques de neu a la calçada.
 
Tret d'aquestes petites incidències a les carreteres la nevada està sent molt benvinguda per les estacions d'esquí i pels amants dels esports blancs. 


Comentaris

envia el comentari