Catalunya Diari

La neu obliga a circular amb cadenes per accedir al Port de la Bonaigua i al Pla de Beret

La neu obliga a circular amb cadenes per accedir al Port de la Bonaigua i al Pla de Beret| Text i fotografia: ACN

La neu que cau al Pirineu de Lleida, per sobre dels 1.500 metres, obliga a circular amb cadenes per accedir al Port de la Bonaigua (C-28) i al Pla de Beret (142b). Les màquines llevaneu treballen de valent per deixar transitables aquestes vies.

La Diputació disposa de 4.500 tones de potassa per fer front a la neu i el gel a les carreteres de la seva titularitat. El Pla de viabilitat hivernal es va activar el 15 de novembre i serà operatiu fins al 15 d'abril. Per sota dels 1.500 metres la neu es converteix en aigua, per la qual cosa Protecció Civil ha demanat molta prudència per la possible crescuda dels rius a la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. Es podrien superar els 100 litres per metre quadrat. De moment s'ha activat la fase de prealerta del pla Inuncat.

Protecció Civil del departament d'Interior de la Generalitat DGPC manté en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC de possible superació del llindar d'acumulació de pluja de 100 litres/m2 en 24 hores des de primera hora d'aquest dimecres fins dijous al matí. Les comarques afectades per l'avís són la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà.


Comentaris

envia el comentari