Catalunya Diari

La nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran serà Maria Rosa Amorós, d'Esquerra

La nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran serà Maria Rosa Amorós, d'Esquerra| Text i fotografia: ACN

La nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran serà Maria Rosa Amorós, d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Amorós, de 53 anys i nascuda a Isona, ha estat diputada al Parlament fins al setembre del 2015.

La nova delegada, psicopedagoga de formació, ha treballat com a mestra en diverses escoles de Cornellà de Llobregat i, els darrers anys, del Pallars. Amorós és secretaria de les Dones del partit des de novembre de 2011. ERC ha aconseguit la delegació de l'Alt Pirineu i Aran arribant a un pacte amb CDC que s'ha quedat la delegació de Ponent situant Ramon Farré com a delegat, que repeteix en el càrrec.

Amorós és regidora de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà des de les eleccions municipals del 2011 i diputada al Parlament de Catalunya des de les eleccions del 2012. El 2015 es va presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya com a membre d'ERC amb la coalició independentista Junts pel Sí.

En l'àmbit professional ha donat classes de reciclatge de català per a mestres nouvinguts (1985-2003) a l’Institut Català d’Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat formadora en metodologia, programació i avaluació educativa (1994-2000) del mateix Institut. Coordinadora i responsable del Programa ocupacional per a persones aturades universitàries de la Universitat Politècnica de Catalunya, dins la Unitat de Formació de Formadors (1998-2001). Durant el període 2009-2011 va ser coordinadora de l’Institut Català de les Dones a l’Alt Pirineu i Aran. És afiliada del sindicat USTEC.


Comentaris

envia el comentari