Catalunya Diari

La nova il·luminació de la plaça Mercadal de Balaguer permetrà estalviar un 87% del consum elèctric

La nova il·luminació de la plaça Mercadal de Balaguer permetrà estalviar un 87% del consum elèctric| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Aprofitant la renovació, s’han implementat mesures destinades a minimitzar la contaminació lluminosa, com ara instal·lar les bombetes a la part superior del fanal per tal d’orientar la il·luminació de dalt a baix. També s’han substituït els protectors dels fanals, la qual cosa garantirà una llum més blanca. Aquestes peces, que protegeixen la caixa on hi ha ubicada la bombeta, estaven molt deteriorades, la qual cosa provocava talls de llum per filtracions d’aigua de la pluja. 
 
Ara queda pendent la substitució de les bombetes dels fanals més grans, de cinc focus; en aquest cas, la potència instal·lada serà superior, però incorporaran un mecanisme per regular-ne la intensitat en funció de les necessitats.
 
L’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha destacat que es tracta “d’una petita actuació que permetrà, segons els càlculs dels tècnics, passar de 6.000 a 800 euros anuals el cost de la il·luminació de la plaça”. Així mateix, ha explicat que, a banda de l’estalvi energètic i, en conseqüència, econòmic, “aquestes mesures van dirigides a reduir la contaminació lluminosa, un fet molt important per al nostre municipi que està inclòs en el Destí Turístic Starlight”. Cal recordar que la zona del Montsec delimitada com a Destí Turístic ha de disposar de les millors condicions de foscor possibles per preservar el cel nocturn. 


Comentaris

envia el comentari