Catalunya Diari

La novena edició de l'Escanyabocs de la Seu d'Urgell ja escalfa motors

La novena edició de l'Escanyabocs de la Seu d'Urgell ja escalfa motors| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

El Rafting Parc La Seu d'Urgell acollirà els dies 21 i 22 de maig la novena edició de l'Escanyabocs, un esdeveniment esportiu vinculat a la natura. Entre els reptes d'enguany d'aquesta prova està el fet d'augmentar la participació i la satisfacció dels esportistes.

En la roda de premsa, Isidor Alberich, regidor d'Esports de la Seu d'Urgell, ha explicat que "l'èxit de convocatòria d'aquest esdeveniment esportiu rau en que s'ha anat ajustant i modificant les proves, adaptant els formats i sumant col·laboradors fins arribar a l'actual Escanyabocs, una prova ja del tot consolidada i que s'ha guanyat la fidelitat dels participants".
 
En aquest mateix sentit també s'ha manifestat el director d'Esports, David Vallvé, qui ha remarcat que "després de vuit edicions, l'Escanyabocs té el seu propi públic que creiem que creixerà en aquesta novena edició perquè així ens ho demostra l'alt grau de satisfacció que expressen els esportistes que hi prenen part".
 
D'altra banda , el regidor d'Esports de l'Ajuntament urgellenc ha volgut agrair a la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), a Gall Negre Esdeveniments, al Club Esquí de Fons Urgellet (CEFUC), al Cub Xinoxano Orientació i a l'ACE Bombers Seu, clubs i entitats de la ciutat la seva col·laboració voluntària en l'organització tècnica de les diferents proves. Pel que fa a un altre apartat de col·laboracions, Alberich també remarca l'aportació de Grifone, així com al Grup d'Interès Fisioterapeutes Alt Urgell (GIFAU), a Coca-Cola i a Herbalife, empresa que s'hi ha sumat enguany.
 
Programa Escanyabocs 2016
Dissabte, dia 21 de maig
09:00.- Cursa Trail Running (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Cursa circular de muntanya amb dos recorreguts, un de 15km – 750m de desnivell i un altre de 24km – 1.300m de desnivell. Inici i final al Parc Olímpic del Segre. Organitza la Unió Excursionista Urgellenca. Puntuable per a la Copa Catalana de curses de muntanya. Prova inclosa en l'Escanyabocs de Ferro.
12:00.- Rogaine 6h. Reaparició del mapa que es va estrenar l'any passat i que, en aquesta edició, estrenarà un nou i inèdit espai de cursa.
15:00.- Rogaine 3h. En la mateixa zona que la cursa de 6 hores, ideal per a iniciar-se en la modalitat de l'orientació. Les proves són puntuables per a la Copa Catalana d'Orientació i Iberogaine i organitzades pel Club Xinoxano Orientació. Inclosa en l'Escanyabocs de Ferro.
19:00.- Raid d'aventura (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Caiac, orientació en btt, escalada, tir amb arc i orientació a peu són les proves que conformen aquest Open Raid ideal per a iniciar-se en el món dels raids d'aventura o per a seguir gaudint d'aquesta modalitat tots aquells que ja en siguin assidus. Organitza l'ACE Bombers Seu. Inclosa en l'Escanyabocs de Ferro.
21:00.- Orientació popular (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Urbana i nocturna, 1 hora. La tradicional i esperadíssima cursa d'orientació pels carrers de la Seu i Castellciutat. Imprescindible esmolar els sentits i no perdre-s'ho. Organitza Club Xinoxano Orientació.
 
Diumenge, dia 22 de maig
08:15.- Caminada en marxa nòrdica (Rafting Parc la Seu d'Urgell). Una possibilitat de gaudir de l'entorn de la nostra ciutat tot practicant aquesta engrescadora activitat, de la que a l'Alt Urgell en som els iniciadors al nostre país. Organitza CEFUC.
08:30.- Pedalada en BTT (Rafting Parc la Seu d'Urgell – Plaça de les Monges). Dos  recorreguts diferents per ajustar-se al potencial i característiques de tots els participants.
Un recorregut exigent, de 55 km i 1.550 m de desnivell i un altre de més assequible, de 32 km i 850 m de desnivell. Tots dos pensats i preparats per a què tots els participants puguin gaudir d'allò que més els agrada d'aquest esport; conèixer diferents paisatges, racons i camins que amb el pas del temps han quedat oblidats i que podran descobrir damunt la bicicleta. Organitza Gall Negre. Inclosa en l'Escanyabocs de Ferro.
 
Escanyabocs de Ferro
Tal i com ha explicat el director d'Esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, "amb la idea que l'Escanyabocs representi un repte global, enguany tornem a repetir la prova Escanyabocs de Ferro com a única prova realment competitiva. Es pretén potenciar aquesta figura de l'Escanyabocs de Ferro convertint-lo en un repte de primer ordre, a l'abast dels atletes més preparats, però obert també als que busquen només superar-se a si mateixos i ampliar el seu horitzó competitiu".
 
L'Escanyabocs de Ferro és una classificació combinada que determina els i les atletes més complets, ja que premia la participació en les quatre proves i atorga punts en funció de la classificació obtinguda en cadascuna d'elles, tant en categoria masculina com femenina i també en l'Escanyabocs de Ferro júnior, per a nois i noies de 14 a 18 anys.
 
Els participants en l'Escanyabocs de Ferro hauran de participar i completar les proves de trail running, raid d'aventura, orientació rogaine 3 hores i BTT. Un repte del més alt nivell que suposarà un esforç d'entre 11 i 15 hores de competició entre els dos dies de l'Escanyabocs.
 
També es podrà competir en l'Escanyabocs de Ferro participant en els recorreguts curts del trail running i la BTT, sumant només la meitat dels punts en aquestes proves. Una manera de plantejar-se un repte personal i de superació, de millora i sacrifici, més enllà de la simple competició.
 
Es manté i es potencia també l'Escanyabocs de Ferro per equips, que ofereix una oportunitat i un estímul a aquells que es plantegen la superació de reptes des de l'àmbit de col·laboració i del treball d'equip.
 
2a edició del Mini Escanyabocs
En col·laboració amb el Consell Esportiu de l'Alt Urgell i la Unió Excursionista Urgellenca enguany se celebrarà la segona edició del Mini Escanyabocs, una competició inspirada en l'Escanyabocs adreçada a nens i nenes de 8 a 13 anys. El Mini Escanyabocs tindrà lloc el matí de dissabte 21 de maig i constarà de tres proves: una cursa de trail; una orientació a peu; i un raid.  
 
Les inscripcions al Mini Escanyabocs es podran fer a través de tots els centres escolars de la Seu i comarca o el mateix dia de la prova. La inscripció és de 5 euros i dóna dret a participar en totes les proves del Mini Escanyabocs 2016 i a una samarreta oficial de l'Escanyabocs 2016. La inscripció té un preu de 5 euros que dóna dret a participar a totes els proves.
 
Inscripcions Escanyabocs 2016
Les inscripcions cal formalitzar-les al web www.escanyabocs.com on es podran fer fins el dijous 19 de maig. De totes maneres, també s'acceptaran inscripcions el mateix dia de la prova sempre que hi hagi places disponibles, i amb un increment sobre el cost inicial. Pel que fa a les rogaines de 6 i 3 hores el termini d'inscripció acaba el 14 de maig.  
 
La inscripció a una prova té un cost de 20 euros i, cada prova addicional té un cost de 5 euros. Hi poden participar les persones majors de 14 anys. Val a dir que els participants que ho desitgin podran adquirir la samarreta oficial de l'Escanyabocs, una samarreta tècnica de Grifone d'alta qualitat amb la inscripció i per només 5 euros. 


Comentaris

envia el comentari