Catalunya Diari

La novena edició de PICURT reuneix 2.500 persones

La novena edició de PICURT reuneix 2.500 persones| Redacció - Fotografia: PICURT

La Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus PICURT ha tancat aquest dissabte la seva novena edició amb un gran èxit de públic. Prop de 2.500 persones han gaudit de les projeccions programades i de les activitats paral·leles.

La directora de la mostra, Montse Guiu, ha valorat "molt positivament aquesta edició, que per primera vegada ha acollit un país convidat, amb una gran assistència de públic a totes les activitats: projeccions, conferències i taules rodones, exposicions, jornada de debat...", però destaca especialment el gran creixement d'espectadors "a les vesprades, les sessions dedicades als esports de muntanya". En aquest sentit, ha fet referència a l'augment d'interès que genera PICURT, ja que "cada vegada hi ha una consciència més profunda de tot allò local i de muntanya i es valora molt més la realitat d'aquest indret". I ha afegit: "Certament, aquesta és la finalitat de PICURT: sensibilitzar la gent de l'entorn, la cultura i el patrimoni natural".

En relació a la propera edició, la directora de PICURT ha assegurat que "en la desena edició seguirem treballant com fins ara per portar a la mostra el millor cinema de muntanya i, com a novetat, hi haurà seccions competitives internacionals".PICURT des de l'any 2006
La Mostra PICURT es va iniciar l'any 2006 a Artedó, un petit poble del Pirineu, com a mostra de films de temàtica de muntanya durant dos dies. Aquest format va anar creixent, fins que el 2009 es va ampliar a cinc dies de durada i també a la Seu d'Urgell.


Entre els seus objectius principals, figuren l'estudi, la preservació, la promoció i la difusió de la cultura, els costums i les tradicions relacionades amb les poblacions, la terra, la història i els habitants del Pirineu.

Fomentar la creació i difusió cultural a través de produccions culturals i sensibilitzar els espectadors vers l'ecologia, la sostenibilitat i el patrimoni natural són altres fites. I és que la Mostra PICURT ha ajudat a sensibilitzar la societat sobre la realitat de viure a la muntanya.


Comentaris

envia el comentari