Catalunya Diari

La Paeria construirà una nova variant a Sucs per evitar el pas del trànsit pesat pel centre de la població

La Paeria construirà una nova variant a Sucs per evitar el pas del trànsit pesat pel centre de la població| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Comissió Informativa d’Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Territori ha donat llum verda a l'expropiació d'unes finques que possibilitaran la construcció d'una nova variant a Sucs per evitar que els vehicles pesats que van cap a Almacelles hagin de passar pel centre de la població. Així, un cop s'aprovi aquest expedient, l'Ajuntament de Lleida traurà a licitació aquest projecte que té un pressupost de 122.916 euros i compta amb una subvenció del Pla d'Obres i Serveis de Catalunya.

Segons ha explicat la primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps, "aquest és l'últim tràmit per fer efectiva una reivindicació de Sucs i que, alhora, frenarà el deteriorament de la carretera evitant que els camions i tractors que es dirigeixen a Almacelles hagin de passar pel centre de la població". Per habilitar la variant, s'aprofita un camí  ja existent que enllaça la carretera Raimat a Sucs amb la de Sucs a Almacelles, que té una longitud d'uns 400 metres. Segons ha explicat Camps, "és una actuació que s'ha demorat més del que prevèiem, atès que s'ha hagut de fer una expropiació-permuta amb el propietari dels terrenys, per la qual cosa, un cop el ple aprovi l'expedient, la propera setmana ja estaríem en disposició de treure el projecte a licitació que hauria d'estar acabat abans de la primavera". 
 
Així mateix, complementàriament a aquesta actuació, l'Ajuntament de Lleida millorarà i arranjarà la carretera d'accés a Sucs, de gairebé 1 quilòmetre de longitud, tal i com s'ha fet aquests darrers dies amb la de Raimat.
 
La Comissió d'Urbanisme també ha debatut una modificació del Pla General que suposa un pas previ a l'expropiació dels terrenys del camp de l'AEM, amb l'objectiu d'evitar que perdi el seu ús esportiu quan finalitzi el contracte de lloguer actual, l'any 2016. En concret, la modificació abasta un sentit ampli, ja que permetrà canviar la qualificació dels equipaments comuntiaris de titularitat privada a pública. En aquest sentit, Camps ha assegurat que "es farà quan sigui necessari per tal de garantir el manteniment del servei públic que tingui l'equipament en qüestió i el camp de l'AEM ho té". 


Comentaris

envia el comentari