Catalunya Diari

La Paeria coordina el dispositiu especial davant la previsió de risc de nevades a la ciutat

La Paeria coordina el dispositiu especial davant la previsió de risc de nevades a la ciutat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Així, davant el risc d’una baixada acusada de les temperatures i de precipitacions en forma de neu, s’ha reforçat el Pla Iglú, iniciat al mes de novembre, amb l’alberg municipal que té capacitat per acollir les persones sense llar. En el cas que sigui necessari, s’incrementaran el nombre de professionals per garantir la cobertura de totes les persones que puguin estar exposades a condicions climatològiques adverses. Si es requereix, es farà una atenció directa, proporcionant allotjament a les famílies que es trobin en situació més vulnerable. A més, s’intensificarà telefònicament el servei de teleassistència, que reben 1.700 usuaris, informant-los de la situació. Aquest servei prestarà especial atenció al col·lectiu de la gent gran pels riscos que els poden comportar les gelades i per donar-los consells al respecte.
 
En paral·lel i per garantir la seguretat dels conductors i dels vianants, l’Ajuntament de Lleida té a punt 260 tones de sal que s’estendran, en cas que sigui necessari i de manera preventiva, a punts de la calçada que poden presentar dificultats, com la costa del barri de Magraners, Avda. Llibertat, Canyeret, Rambla d’Aragó, Salmeron i el pont de l’AVE al Camí de la Mariola o als ponts i les passarel·les més transitats: Passarel·la Liceu Escolar, Passarel·la dels Camps Elisis, Passarel·la de RENFE, Pas elevat per a vianants a la N-II a Cots i Gayon, Passarel·la dels Instituts, voreres del Pont de Pardinyes, voreres del Pont Vell, voreres del Pont de la Universitat, voreres del Pont de Príncep de Viana i Passarel·la de Maristes. Un altre punt on és habitual estendre fundents és a les carreteres nacionals fins al límit del terme municipal.
 
La Paeria també actuarà en els casos que la Guàrdia Urbana o altres serveis detectin punts concrets amb situacions de risc per gel a les voreres o calçades. També es reforçarà els equips i els operaris de l’empresa concessionària ILNET, a més de les brigades municipals. De la mateixa manera, es disposarà de manera preventiva de diversos vehicles de Protecció Civil i de la Guàrdia Urbana, que es troben en alerta per si s’ha de donar resposta a alguna incidència a la via pública.
 
Més equips de conservació de carreteres
Per la seva banda, la Diputació de Lleida ha activat aquest divendres més equips de conservació de carreteres davant la previsió de possibles nevades en cotes baixes. Els serveis de Vies i Obres de la corporació s’han reforçat a les comarques de les Garrigues, la Segarra i en alguns punts del Solsonès on el traçat de les carreteres fa necessària una major presència de mitjans en cas de nevades.

 


Mentre, al Pirineu continuen operatius els equips de les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, tal com es ve fent els últims dies. 
Comentaris

envia el comentari