Catalunya Diari

La paperera Alier de Rosselló presenta concurs amb un passiu de 37 milions

La paperera Alier de Rosselló presenta concurs amb un passiu de 37 milions| EP - Fotografia: Ajuntament de Rosselló

 Al director del grup, Antonio Pinos, ha xifrat el passiu del concurs en 37 milions i en 46 l'actiu. La paperera es troba des d'aquest dimarts aturada a causa del tall de subministrament de Gas Natural, segons un comunicat del grup. Alier havia signat un preacord de compra amb un fons, segons el qual aquest últim posava com a condició la renegociació del deute bancari. La impossibilitat de formalitzar un pacte entre els bancs i la firma inversora per refinançar el deute ha provocat el concurs.
 
La presentació del concurs és una mesura de protecció de la companyia per intentar mantenir l'activitat del Grup Alier, on treballen 142 persones, segons l'empresa. El concurs comporta la posada en marxa d'un pla de viabilitat per continuar amb la producció i salvar 70 llocs de treball com a últim recurs per evitar el tancament de la fàbrica de Rosselló.
 
Des de l'octubre del 2013, Alier ha intentat diverses mesures d'emergència, com l'aturada de la màquina 3 --dedicada a la producció de sacs i bosses reciclades--, el tancament de la planta de manipulats Celsum i l'aplicació d'un ERO temporal. Aquest pla tenia com a objectiu reduir l'estructura empresarial mentre es buscaven inversors i es renegociava el deute amb els bancs i els proveïdors.
 
El Grup Alier ha explicat que ha hagut de fer front a pèrdues econòmiques importants durant els últims anys. A partir del 2013, la situació es va agreujar amb la supressió de les ajudes a la cogeneració, la reforma energètica i, més concretament, en arribar als 15 anys de vida la planta generadora de vapor i electricitat.


Comentaris

envia el comentari