Catalunya Diari

La pedregada d'aquest dijous al Segrià afecta de manera irregular 339 hectàrees de fruita dolça, segons Agricultura

La pedregada d'aquest dijous al Segrià afecta de manera irregular 339 hectàrees de fruita dolça, segons Agricultura| Text i fotografia: ACN

 

La pedregada d'aquest dijous al Segrià ha afectat de manera irregular 339 hectàrees de fruita dolça encara per recol·lectar, segons han informat aquest divendres al migdia fonts del Departament d'Agricultura. En concret són 179 hectàrees de fruita de llavor -poma golden, pink lady i fuji i pera flor d'hivern- i 160 de fruita de pinyol, bàsicament préssec tardà. 

La tempesta va entrar des de l'Aragó cap a les set de la tarda i va descarregar aigua i pedra d'un centímetre de diàmetre. Pel que fa als danys detectats a les finques, la mitjana de la collita tocada és del 30% però en alguns punts ha estat superior, fins al 60%, sobretot en zones de la part mitjana i nord de la comarca.
 
La tempesta va tenir dues fases. La primera va afectar Almacelles, Almenar, Alfarràs, Alpicat, Torrefarrera i Lleida. La segona va ser més al sud i va descarregar a Torres de Segre, Soses, Seròs, Aitona, Alfés, Sarroca i Torrebesses.


Comentaris

envia el comentari