Catalunya Diari

La pedregada de dimarts ha afectat més de 2.000 hectàrees de cultius de fruita dolça del Segrià i la Noguera

La pedregada de dimarts ha afectat més de 2.000 hectàrees de cultius de fruita dolça del Segrià i la Noguera| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

La pedregada que va caure aquest dimarts a la tarda al Pla de Lleida ha afectat 2.044 hectàrees de cultiu de fruita dolça als municipis de Vilanova de la Barca i Corbins, al Segrià, i al de Torrelameu, a la Noguera. 

Segons les primeres estimacions fetes per tècnics del Departament d'Agricultura, els danys que ha provocat la pedra, amb una mida superior als dos centímetres, oscil·len entre el 30% i el 100%.
 
Els conreus afectats han estat principalment la fruita dolça, en què algunes varietats primerenques es podien començar a collir en 2-3 dies. El conreu del cereal, pendent de recol·lectar, també ha estat afectat en diversos graus.
 
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha demanat als pagesos afectats que en un termini màxim de 48 hores apliquin els tractaments fitosanitaris corresponents per evitar "majors danys" als fruiters. 
 
Un 80% dels agricultors de la zona tenien assegurança i un 5% disposaven de xarxes antipedra.


Comentaris

envia el comentari