Catalunya Diari

La pedregada suposarà un cost econòmic de gairebé 1.800.000 euros

La pedregada suposarà un cost econòmic de gairebé 1.800.000 euros| Redacció - Fotografia: Ajuntament de MollerussaLa pedra va provocar inundacions a moltes zones urbanes com a la plaça de Manuel Bertrand, a la plaça de l’Estació, al carrer Durant i Bas i a la carretera del Palau, i que gairebé tots els semàfors de la ciutat van quedar amb greus desperfectes de funcionament.

A banda, tots els edificis municipals han sofert desperfectes en major o en menor consideració. Des de persianes, claraboies o instal·lacions d’aire condicional a l’edifici central de l’Ajuntament, a la coberta de teula, reparacions de façana i vidres al cementeri municipal, passant pel parquet dels pavellons poliesportius a cobertes d’uralita i goteres al camp d’esports. A més, s’hauran de reparar les teulades i persianes de l’Escola Municipal de Música i de l’escola les Arrels. També s’haurà de reparar les plaques fotovoltaiques i la marquesina de l’estació d’autobusos i les claraboies, fanals persianes i jocs infantils, entre altres, a les escoles M. Ignasi Peraire, Pompeu Fabra i Siloé.

Tal i com ja és va dir des del primer moment, l’Ajuntament de Mollerussa ha demanat la declaració de zona catastròfica i ho ha fet en la Junta de Govern d’ahir dijous adherint-se a la proposta del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Cal recordar que l’Ajuntament va aprovar, en el Ple del 30 de març passat, el Pla d’Ajust per fer front al crèdit ICO que l’Estat va obligar a contraure als Ajuntaments que tenien factures pendents de pagament a proveïdors, la qual cosa obliga a l’Ajuntament a prendre una sèrie de mesures com la de reduir la despesa corrent o bé la de pagar als proveïdors en un termini d’un mes a partir de l’1 de gener de 2013. Per la qual cosa, l’alcalde ha dit que "el Pla d’Ajust no ens permet de fer front a noves despeses ni podem tenir altres obligacions creditícies". Solsona ha afegit que “les mesures que ha aprovat l’Executiu central sobre l’augment de l’IVA afectaran negativament a l’Ajuntament amb l’augment del cost de les compres de béns, serveis i manteniments per la qual cosa estarem amatent a tots els possibles ajuts que la Generalitat pugui aportar per tal de minimitzar el màxim possible el greu impacte econòmic".


Comentaris

envia el comentari