Catalunya Diari

La Pegatina i La Terrasseta de Preixens actuaran a la Festa Major de les Borges Blanques

La Pegatina i La Terrasseta de Preixens actuaran a la Festa Major de les Borges Blanques| Redacció - Fotografia: Web oficial La Pegatina

 L’última jornada, el dimarts 3 de setembre, tindrà lloc el Dia del Poble i del Terrall, una iniciativa que aposta per la participació ciutadana i que inclou una gimcana per als infants, un dinar popular al Terrall i una actuació d’escala en hi-fi, entre d’altres.
 
El grup català de rumba La Pegatina serà el gran protagonista de la Nit de Rock de la Festa Major de les Borges Blanques, la nit del dissabte 31 d’agost, en un concert gratuït que tindrà lloc a la Plaça Europa. Els barcelonins, que presentaran el seu últim treball, 'Eureka!' a partir de la una de la matinada, compartiran cartell amb el grup de versions 'Tràfic'. D’altra banda la música festiva de La Terrasseta de Preixens sonarà dilluns a la nit a la zona de Penyes, on el grup presentarà el seu segon disc, 'Rapinyaires', un treball que compta amb col·laboracions especials, com el Petit de ca l'Eril, el mallorquí Tomeu Penya i Quico Pi de la Serra, que participa en una versió de la seva cançó 'Si els fills de puta volessin'.
 
La Festa Major arrencarà el divendres amb el tradicional parc aquàtic amb inflables a les piscines, una jornada que també servirà per tancar el recinte fins l’any vinent. La novetat però arribarà a mitjanit, amb l’obra de teatre 'Pararapapa', de Mònica Pèrez i Jordi Ríos, una divertida comèdia sobre la paternitat, i el ball a la placeta del Terrall, amb el grup Cocktail. La gresca també arribarà a la zona de les penyes amb la Nit del Jovent, on actuarà el DJ Luka Caro acompanyat d’espectacles i animació com ballarines, xanques, malabars amb foc, confeti i sorteig de regals. 
 
El dissabte al migdia tindrà lloc la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de les Borges, i de la Pubilleta i l’Hereuet, una tradició que s’ha recuperat enguany, mentre que a la tarda el Centre Cívic acollirà el lliurament dels premis 'Olivera d’Or' i el pregó de Festa Major. A les 19.00 hores, començarà la 31a Trobada de Gegants, un dels plats forts del programa d’actes, que espera reunir 1.500 participants d’arreu de Catalunya amb 140 gegants. L’acte inclourà una cercavila amb els mateixos gegants, els grallers i els correfocs a la plaça Constitució.
 
Pel que fa als actes de diumenge i dilluns tindran lloc majoritàriament al carrer, ja que com afirma la regidora de Joventut Maria Fusté, "enguany s’han prioritzat els espectacles i les actuacions de caire folklòric i popular, pensats per a què en pugui gaudir tota la família". D’aquesta manera el programa inclou diumenge la cercavila de Bandes de Cornetes i Tambors (11.00 hores), l’espectacle de màgia i les sardanes al Terrall (12.00 hores), l’esbart dansaire (19.00 hores) i la xaranga (20.00 hores), i dilluns les titelles al Terrall (12.00 hores), les sardanes (12.30 hores) i el grup d’animació (19.00 hores). La Festa Major també incorporarà actes que ja han esdevinguts clàssics com la cursa d’ornis, el concurs de pesca a les Basses del Terrall i el concurs de barques.


Comentaris

envia el comentari