Catalunya Diari

La Plaça del Mercadal d'Agramunt, Bé Cultural d'Interès Nacional

La Plaça del Mercadal d'Agramunt, Bé Cultural d'Interès Nacional| ACN - Fotografia: http://www.agramuntenxarxa.cat/

 

El Govern ha acordat aquest dimarts declarar béns culturals d'interès nacional, en la categoria de conjunt històric, les Cases Cerdà a Barcelona i la Plaça del Mercadal a Agramunt. També ha aprovat delimitar l'entorn de protecció del castell de Montsoriu, a Sant Feliu de Buixalleu i a Arbúcies. 

La Plaça del Mercadal d'Agramunt és un conjunt urbà que, per les seves característiques morfològiques, urbanístiques, arquitectòniques i constructives, conserva la configuració original i integral de l'urbanisme i l'arquitectura de les places neoclàssiques del segle XIX a Catalunya i destaca per l'harmonia i la continuïtat de la traça de la seva planta i la configuració tipològica i morfològica dels seus edificis.
 
La situació de la Plaça del Mercadal és una fita que configura una imatge urbanística i arquitectònica de gran interès dins el marc urbà que li dóna suport. Al mateix temps, la relació entre aquest conjunt i l'espai físic on és situat ha establert un diàleg ambiental que al llarg del temps ha donat una gran entitat urbanística, històrica, arquitectònica, emblemàtica i cultural a la població d'Agramunt, que ha ultrapassat l'àmbit local i comarcal fins arribar a expressar aquests valors a nivell nacional.


Comentaris

envia el comentari