Catalunya Diari

La plaça Europa de les Borges Blanques acollirà el mercat d'antiquaris que se celebrava els diumenges a Masia Salat

La plaça Europa de les Borges Blanques acollirà el mercat d'antiquaris que se celebrava els diumenges a Masia Salat| ACN - Fotografia: Turisme Garrigues

 

El mercat d'antiquaris, brocanters i col·leccionistes que es feia cada diumenge al matí a les instal·lacions del complex Masia Salat de les Borges Blanques passarà a celebrar-se a partir d'aquesta setmana a la plaça Europa de la capital de les Garrigues, després de l'acord assolit entre els paradistes i el consistori garriguenc. 

L'Ajuntament de les Borges Blanques va suspendre aquest diumenge la celebració del mercat a Masia Salat per no disposar de la llicència pertinent. La important afluència de públic que s'aplegava al mercat comportava que per accedir-hi alguns visitants estacionessin a l'altra banda de l'N-240, creuant a peu la carretera, en un punt considerat d'alta sinistralitat.
 
El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Jordi Ribalta, ha explicat aquest dilluns que el mercat d'antiquaris, brocanters i col·leccionistes que es feia cada diumenge al complex Masia Salat passarà a celebrar-se a partir d'aquesta setmana a la plaça Europa de la capital de les Garrigues, després de l'acord assolit entre el consistori i els paradistes. L'Ajuntament de les Borges Blanques va haver se suspendre aquest diumenge la celebració del mercat per no disposar de la llicència pertinent. 
 
Ribalta ha declarat que amb els paradistes "creiem que la plaça Europa és un lloc adequat i cèntric i els visitants podran aparcar molt a prop". Així, "l'activitat es farà a partir d'ara amb els permisos corresponents i donarà vida al poble, ja que a partir d'ara es farà al bell mig de les Borges", ha explicat. 
 
El mercat d'antiquaris, que es va començar a celebrar l'any 2010 a Masia Salat, estava pendent de la resolució de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida de la Generalitat sobre el Pla Especial de Masia Salat, per a aquesta i d'altres activitats, que ha estat desfavorable i no ha permès a l'Ajuntament emetre la llicència corresponent per legalitzar-lo per qüestions de seguretat, entre altres, ja que per accedir-hi molts visitants estacionaven a l'altra banda de l'N-240 i creuaven a peu pel mig, tot i ser considerat un punt d'alta sinistralitat, segons ha explicat el regidor.


Comentaris

envia el comentari