Catalunya Diari

La planta de biomassa de l'Hospital del Pallars suposarà un estalvi de 50.000 euros anuals en calefacció i aigua calenta

La planta de biomassa de l'Hospital del Pallars suposarà un estalvi de 50.000 euros anuals en calefacció i aigua calenta| Text i fotos: ACN

 

La planta de biomassa que s'ha inaugurat a l'Hospital Comarcal del Pallars, amb seu a Tremp, suposarà un estalvi d'uns 50.000 euros anuals en calefacció i aigua calenta. Aquest estalvi contribuirà a poder invertir en altres millores al centre sanitari. 

La plata, que gastarà unes 250 tones de fusta l'any, es subministrarà amb la fusta dels boscos del Pallars Jussà. Es tracta d'una planta de Km0 donat que no es comprarà energia a fora, com era el cas del gasoil fins al moment, i s'utilitzarà la fusta que Forestal Catalana extreu dels boscos de la zona. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat la planta i ha explicat que amb la posada en funcionament d'aquest equipament l'Hospital és més sostenible i menys contaminant.
 
Marc Saló, gerent d'Imartec Energia, ha explicat que aquesta planta compta amb tecnologia 3.0 i per tant estan connectats amb la planta des de qualsevol punt. Saló ha destacat la ''economia circular'' que utilitzen; utilitzen la fusta dels boscos de la zona i no tenen necessitat d'anar a fora a buscar aquest producte. D'aquesta manera es contribueix a la gestió forestal. Saló ha explicat que el preu del gasoil es troba a 70 euros Megawatt/hora i el de l'estella a 22 euros Megawatt/hora, xifres que fan molt viable projectes de plantes de biomassa com la de l'Hospital de Tremp.
 
Reñe ha explicat que la Diputació de Lleida ha presentat un projecte Feder per obtenir fons per poder construir una planta de biomassa a cada municipi del Pirineu, en un equipament públic. D'aquesta manera es contribuiria a l'eficiència energètica, a la gestió forestal i a la contractació de personal. El cost de la instal·lació ha estat de 350.000 euros aportats per la Diputació de Lleida. Reñé ha dit que aquest cost revertirà amb escreix al mateix Hospital i al territori.
 
L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha destacat la col·laboració de les diferents entitats per la posada en funcionament de la planta donat que s'ha fet en un terreny que l'Ajuntament va cedir.


Comentaris

envia el comentari