Catalunya Diari

La Policia Local d’Alcarràs implanta un sistema per posar denúncies telemàtiques amb sistema PDA

La Policia Local d’Alcarràs implanta un sistema per posar denúncies telemàtiques amb sistema PDA| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 

Els agents de la Policia Local d’Alcarràs han estrenat un sistema d’interposar denúncies telemàtiques, a través d'una PDA. Aquest és un avenç important ja que fa que el procés sigui molt més àgil, sense necessitat de paper ni tasques administratives intermitges.

El nou procediment també dóna l’opció d’adjuntar a l’expedient una fotografia, i així donar més seguretat de la veracitat del fet denunciat tant al denunciat com a la pròpia policia.
 
Durant un temps conviuran els dos sistemes de denuncia (l’antic del talonari i el nou de la PDA), tot i que el Consistori no descarta quedar-se solament amb el segon sistema.
 
Aquests equips estan formats de terminal telefònic PDA i d’una impressora tèrmica portàtil, que permetrà als agents realitzar les corresponents denuncies in situ, alhora que s’envien les dades directament a la Diputació de Barcelona per la seva tramitació corresponent. Tanmateix aquests equips disposen de la possibilitat de realitzar fotografies de la infracció, que a voluntat dels agents es podrien incorporar en els expedients corresponents. Els terminals PDA disposen d’un ampli software per evitar errades en la transcripció de denuncies així com la possibilitat d’informar de les possibles incidències a la via pública.
 
La finalitat d’aquests equips es agilitzar les tasques administratives en els procediments sancionadors, evitar errades en la transcripció de denuncies i garantir els terminis i drets dels interessats en els procediments administratius. L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha explicat que es tracta d'una nova eina que permet a la Policia Local actualitzar-se i modernitzar-se per adaptar-se als nous temps. En aquest sentit, comenta que la ciutadania en surt beneficiada, ja que s'estalviarà temps en la resolució dels casos.


Comentaris

envia el comentari