Catalunya Diari

La Policia Local de Tàrrega efectua 650 avisos per infraccions detectades en l'ús de les zones de càrrega i descàrrega

La Policia Local de Tàrrega efectua 650 avisos per infraccions detectades en l'ús de les zones de càrrega i descàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

La Policia Local de Tàrrega ha efectuat durant les últimes tres setmanes un total de 650 avisos alertant sobre infraccions d'estacionament de vehicles en zones de càrrega i descàrrega al nucli urbà. L'acció és fruit de l'actual campanya que du a terme la Regidoria de Governació per a garantir la correcta utilització d'aquestes places i facilitar així la tasca dels professionals del transport. 

Dels 650 avisos emesos, 19 han derivat en la tramitació de denúncia davant casos de reincidència en la infracció. Segons l'ordenança municipal d'estacionament, a Tàrrega es permet aturar les furgonetes a les zones de càrrega i descàrrega un temps màxim de 15 minuts. La mateixa norma també s'aplica als turismes si bé en aquests casos el conductor ha de romandre en tot moment a l'interior. La normativa és vigent els dies laborables de les 08.00 a les 20.00 hores.
 
El regidor de Governació, Carles Pascual, i el sergent de la Policia Local, Àlex Dalghi, han detallat que pel que fa al total de multes per infraccions d'estacionament el municipi tramita una mitjana de 0,41 denúncies per agent i torn de de 8 hores. Aquest promig suposa 3,4 denúncies per dia a la capital de l'Urgell. La xifra total de denúncies d'aparcament tramitades per la Policia Local ha descendit progressivament els darrers anys: l'any 2013 la xifra s'elevava a 3.403; l'any 2014 a 1.712; l'any 2015 es va rebaixar fins a 990; i l'any 2016 s'han registrat de moment 839 denúncies.
 
Intensificació dels controls de seguretat ciutadana
D'altra banda, la intensificació dels controls de seguretat ciutadana s'ha traduït en la identificació de 3.022 persones durant aquest 2016, xifra superior a les 2.975 identificades durant tot el 2015. Aquests controls han incidit en una disminució dels delictes registrats i del nombre de persones detingudes: 38 l'any 2014; 10 l'any 2015; i 6 durant els 9 primers mesos del 2016.
 
La Policia Local de Tàrrega atén aclariments, queixes, suggeriments i peticions mitjançant el correu electrònic [email protected], a disposició per a millorar la qualitat del servei a la ciutadania.


Comentaris

envia el comentari