Catalunya Diari

La Policia municipal de la Seu d'Urgell sanciona 18 propietaris de gossos per portar-los deslligats

La Policia municipal de la Seu d'Urgell sanciona 18 propietaris de gossos per portar-los deslligats| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 


La Policia Municipal de la Seu d'Urgell ha obert en la darrera setmana un total de 18 expedients sancionadors a propietaris de gossos que portaven la seva mascota sense lligar. D'altra banda, els agents recorden a tots els propietaris de gossos que està totalment prohibida l'entrada d'aquests al Parc Olímpic del Segre.  Aquestes sancions, que s'han interposat en pocs dies, venen donades després que es constatés que alguns propietaris de gossos s'havien relaxat pel que fa a portar lligat el seu animal mentre passegen per la via pública, fet que comporta infringir la normativa municipal i que, a més a més, s'hagin produït episodis d'atacs de gossos que anaven deslligats pel carrer cap a gossos que anaven en corretja.
 
Per evitar aquest tipus de situacions, els agents municipals han extremat els controls i vigilància en els espais d'esbarjo de la Seu d'Urgell a les zones on hi solen passejar els propietaris els seus gossos. Aquests espais públics on es vigila amb més intensitat és la zona de l'Horta del Valira i al Parc del Cadí.
 
Cal recordar  que l'ordenança municipal de control i tinença d'animals disposa que les sancions lleus (com pot ser no comunicar la defunció d'un animal) són d'entre 30 i 60 euros; les greus (com per exemple, no recollir les defecacions del gos) se situen a la franja dels 150 als 200 euros; i, finalment, les molt greus (com, entre d'altres, portar el gos deslligat o sense morrió -en cas de ser catalogat com a raça potencialment perillosa-, o la  reincidència en les greus) oscil·len entre 200 i 300 euros.


Comentaris

envia el comentari