Catalunya Diari

La Policia Nacional desarticula un grup organitzat que estafava a estrangers en situació irregular

La Policia Nacional desarticula un grup organitzat que estafava a estrangers en situació irregular| Redacció - Fotografia: Policia Nacional (Arxiu)

 Un dels membres donava credibilitat als arguments del grup amb una fotocòpia en color d'un carnet de la Guàrdia Civil, acompanyat d'una imitació de placa. En total s'han detingut dues persones a Tàrrega, una Santa Perpètua de Mogoda, una a Sabadell i una altra a Carmona (Sevilla).
 
A finals del mes de novembre de l'any passat, i amb la col·laboració de la Policia local de Santa Perpètua de Mogoda, els agents van tenir coneixement de l'existència en la població d'un grup de persones que, a canvi d'importants sumes de diners, facilitava permisos de residència a ciutadans estrangers en situació irregular. Les gestions realitzades van permetre identificar i prendre declaració a tres víctimes, cadascun dels quals hauria lliurat als ara detinguts entre 2.500 i 4.200 euros per un suposat permís de residència. Així mateix es va localitzar a una quarta víctima, un ciutadà estranger amb autorització de residència, qui assegurava haver lliurat 1.500 euros a canvi d'un permís de conducció.
 
A partir de les seves declaracions, es va poder conèixer que els membres del grup organitzat captaven les seves víctimes a Santa Perpètua de Mogoda. Posteriorment concertaven una reunió per acordar les condicions, en la qual un dels estafadors exhibia una fotocòpia en color d'un carnet professional de Guàrdia Civil acompanyat d'una imitació de placa amb la finalitat de donar credibilitat a l'oferta i guanyar-se la confiança de la víctima. Un cop vençuts els terminis acordats i no rebre el document, s'interessaven per l'estat dels tràmits i sol·licitaven la devolució dels diners . Per resposta només rebien excuses i peticions de més diners, arribant a ser amenaçats en alguns casos.
 
L'operació policial s'ha saldat amb la desarticulació del grup criminal. Els detinguts, a qui se'ls imputen presumptes delictes d'estafa, falsedat documental, usurpació de funcions públiques i pertinença a grup criminal, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial corresponent, qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs a l'espera de judici.
 
Les investigacions han estat realitzades per agents adscrits a les Comissaries de Sabadell i Sant Adrià de Besòs, en col.laboració amb la Brigada Regional de Policia Judicial de Sevilla i les policies locals de Santa Perpètua de Mogoda i Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari