Catalunya Diari

La Policia Nacional desmantella a Lleida una trama dedicada a regularitzar ciutadans estrangers de manera fraudulenta

La Policia Nacional desmantella a Lleida una trama dedicada a regularitzar ciutadans estrangers de manera fraudulenta| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 El frau permetia a ciutadans estrangers, previ abonament d'una quantitat al màxim responsable, regularitzar la seva situació administrativa i obtenir subsidis per atur. El perjudici econòmic ocasionat a l'erari públic és de 350.000 euros.
 
L'empresa ficiticia, amb domicili social a la ciutat de Lleida, tenia com a únic objectiu generar una aparença de legalitat per a la realització de tràmits amb la Seguretat Social mitjançant realització de contractes de treball falsos. La seva finalitat última era regularitzar ciutadans estrangers fora dels circuits legalment establerts per a això, renovar les autoritzacions de residència i treball i percebre subsidis d'atur de manera fraudulenta.
 
Frau de 350.000 euros a la hisenda pública
Els investigadors, en col·laboració amb la Inspecció de Treball de Lleida, del Servei d'Ocupació Pública de l'Estat i la Tresoreria General de la Seguretat Social, imputen al principal responsable de l'organització desarticulada un deute amb la Tresoreria General de la Seguretat Social de 150.000 euros i d'haver facilitat el mecanisme que ha permès que diferents persones estrangeres hagin pogut obtenir irregularment percepcions o subsidis per desocupació per una quantitat superior a 200.000 euros.
 
Així mateix, s'ha pogut determinar que l'empresa esmentada ha realitzat fins a 110 contractes fraudulents amb ciutadans estrangers. Segons les seves pròpies declaracions, haurien abonat pel tràmit consistent en donar-los d'alta com a treballadors davant els serveis administratius corresponents quantitats d'entre 150 i 400 euros. Aquesta situació d'alta és la que permetia, segons els casos, la regularització, la renovació de les autoritzacions o fins i tot la percepció fraudulenta de subsidis o prestacions econòmiques.
 
Encara que les activitats presumptament criminals de la trama han quedat interrompudes per l'actuació policial i, conseqüentment, la part principal de la investigació es considera finalitzada, no es descarten noves detencions en les setmanes subsegüents.
 
Els detinguts, als quals se'ls imputen presumptes delictes contra la Seguretat Social, falsedat i estafa, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial corresponent, que va decretar la seva llibertat provisional amb càrrecs a l'espera de judici. L'operació ha estat desenvolupada per agents de la Comissaria Provincial de Lleida i de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de les (Lleida).Comentaris

envia el comentari