Catalunya Diari

La província de Lleida es mulla per l’esclerosi múltiple

La província de Lleida es mulla per l’esclerosi múltiple| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 El tinent d’alcalde i responsable d’esports de l’Ajuntament de Lleida, Txema Alonso, ha explicat que la Paeria donarà la recaptació de l’entrada de les piscines municipals del diumenge a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). A més, l’Ajuntament col·labora cedint les instal·lacions de les piscines municipals perquè els voluntaris de la Fundació venguin els productes que cada any es posen a la venda, com samarretes, gorres, bosses o tovalloles, entre altres. L'any passat, les piscines municipals de Lleida van recaptar més de 3.500 euros al Mulla't.
 
En total, uns 622 piscines d’arreu de Catalunya, de les quals 113 pertanyen a la demarcació lleidatana, col·laboren amb la iniciativa. I d’aquestes, n’hi ha diverses que s’ubiquen a la ciutat de Lleida, entre públiques i privades. Les piscines que hi participen enguany són les piscines municipals de Pardinyes, Balàfia i Cappont, i també les piscines del Sicoris Club, Tennis Urgell, Club Natació Lleida i el Club Tennis Lleida, que aquest any serà l’escenari de l’acte central a Lleida. El president del Club Tennis Lleida, Jorge Culleré, ha explicat que l’activitat del Mulla’t 2012 al Club Tennis Lleida coincideix amb el 50è aniversari de l’arribada d’aquest club esportiu a la Torre Aunós, la seva actual ubicació.
 
Segons el president de la Fundació Esclerosi Múltiple, Josep Maria Fornós, el Mulla’t s’ha convertit en un dels actes de més solidaritat més important de l’estat que compta amb la col·laboració de milers de voluntaris. El Mulla’t és un acte de participació ciutadana amb l’objectiu de crear serveis per a les persones afectades i donar suport a la investigació de la malaltia.
 
 
Els municipis també es mullen
La piscina municipal de la Seu d'Urgell també es sumarà als actes del Mulla't. La recaptació que es faci amb la venda d'entrades es destinarà íntegrament a la FEM. A més, qui ho vulgui també hi podrà col·laborar tot fent una donació econòmica o adquirint alguns productes com tovalloles, samarretes, bosses, entre d'altres, que acompanyen la campanya solidària. Els fons que es recaptin es destinaran a la integració laboral de les persones amb discapacitat i als serveis mèdics de la xarxa d'hospitals de la FEM. Des de l'Ajuntament urgellenc s'anima als ciutadans i ciutadanes a participar i col·laborar en aquesta iniciativa solidària.
 
A Cervera es podrà nedar, com en edicions anteriors, el màxim de metres possibles per la lluita contra l’esclerosi múltiple, fer col·laboracions econòmiques i adquirir els productes de la campanya en un instant situat a la mateixa piscina.
 
A les Borges Blanques es durà a terme a les 13.00 hores la capbussada solidària, amb la participació de petits i grans. A més, durant tota la jornada hi haurà instal·lada una parada on els voluntaris de l’associació vendran productes de la campanya.


Comentaris

envia el comentari